bannerPos

Velkommen til det »nye« dyrskue

Den nye dyrskuechef Alex Nielsen (tv) glæder sig til, sammen med projektansatte og tidligere chef for skuet i Roskilde, Thor Nielsen, til at byde udstillere og gæster velkommen til en fyldt dyrskueplads på fredag, lørdag og søndag.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
09-06-2019 08:00
På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.

Der bliver masser af dyr, der skal bedømmes af dommere og beundres af de mange dyrskuegæster. Og et væld af maskiner, som kan studeres af de fynske landmænd og beundres af de øvrige tusindvis af gæster på Dyrskuepladsen i Odense på fredag, lørdag og søndag.

Det er der ikke pillet ved, og i det hele taget er de fleste af dyrskuetraditionerne og de mange faste programpunkter fastholdt, selvom der er tiltrådt en ny ledelse af Det Fynske Dyrskue.

Men alligevel vil både udstillerne og de omkring 50.000 dyrskuegæster komme til at opleve forandringer i forhold til tidligere skuer.

Opgraderet fødevareområde

- Konceptet er fortsat et traditionelt dyrskue, slår den nye dyrskuechef Alex Nielsen indledningsvis fast. Men vi prøver at tilpasse det til både udstillerne og den moderne forbruger. Derfor har vi her i år 1 ikke mindst opgraderet på fødevareområdet.

Således vil en såkaldt skyliner på 350 kvadratmeter midt på pladsen med 17 udsolgte stande blive et nyt vartegn. Her vil der kunne opleves et væld af aktiviteter, ligesom fødevarer både vil kunne smages og købes.

Samtidig vil der være over ti forskellige madsteder rundt på pladsen. Rundbuehallen vil være indrettet til 200 spisende gæster, ligesom der både fredag og lørdag aften er spisning for udstillere.

Også i den hidtidige restaurant ved hovedindgangen er der en nyskabelse. Den vil være omdannet til et bageri med udsalg og caféborde.

Smallere gangarealer

Selve pladsen kommer også til at fremstå ændret for de garvede dyrskuegæster. Der er sket en mere synlig gruppering af udstillerne, og gangene er gjort smallere, så dyrskuet bliver mere intenst og overskueligt. Samtidig er fødevareområdet flyttet fra hovedindgangen til midt på pladsen.

Også de mange engagerede udstillere af veterantraktorer og -redskaber har holdt flyttedag. De er nu ligeledes at finde midt i udstillingsområdet, hvor de tidligere holdt til lidt skjult langs Ringvejen.

Nyt er også en scene foran fårehuset, hvor der blandt andet om søndagen bliver optræden af den kendte børnetv-vært, Sebastian Klein.

Synlige udstillere – og landmænd

- Vi er rigtig godt tilfreds med opbakningen fra dyreudstillerne. Og selv om ikke alle stande er nået at blive fyldt, så bliver det et spændende erhvervsområde, hvor udstillerne er parate med gode tilbud og videregive deres viden om landbruget til dyrskuegæsterne, fastslår dyrskuechef Alex Nielsen.

Han håber også, at landmændene selv vil være synlige på pladsen, og medvirke til den vigtige kontakt.

- Og gerne være proaktive netop for at skabe oplevelser for landbrugets mange gæster, pointerer dyrskuechefen, der erkender, at det har været en meget hektisk tid med planlægning af det store arrangement.

- Vi har været lidt på bagkant, da vi kom sent i gang. Især har den megen praktik taget tid, fremfor salg og kontakt til udstillerne. Men vi lover helt sikkert at være klar til tre spændende dage med forhåbentlig flot dyrskuevejr.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next