bannerPos

Velkommen til det »nye« dyrskue

Den nye dyrskuechef Alex Nielsen (tv) glæder sig til, sammen med projektansatte og tidligere chef for skuet i Roskilde, Thor Nielsen, til at byde udstillere og gæster velkommen til en fyldt dyrskueplads på fredag, lørdag og søndag.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
09-06-2019 08:00
På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.

Der bliver masser af dyr, der skal bedømmes af dommere og beundres af de mange dyrskuegæster. Og et væld af maskiner, som kan studeres af de fynske landmænd og beundres af de øvrige tusindvis af gæster på Dyrskuepladsen i Odense på fredag, lørdag og søndag.

Det er der ikke pillet ved, og i det hele taget er de fleste af dyrskuetraditionerne og de mange faste programpunkter fastholdt, selvom der er tiltrådt en ny ledelse af Det Fynske Dyrskue.

Men alligevel vil både udstillerne og de omkring 50.000 dyrskuegæster komme til at opleve forandringer i forhold til tidligere skuer.

Opgraderet fødevareområde

- Konceptet er fortsat et traditionelt dyrskue, slår den nye dyrskuechef Alex Nielsen indledningsvis fast. Men vi prøver at tilpasse det til både udstillerne og den moderne forbruger. Derfor har vi her i år 1 ikke mindst opgraderet på fødevareområdet.

Således vil en såkaldt skyliner på 350 kvadratmeter midt på pladsen med 17 udsolgte stande blive et nyt vartegn. Her vil der kunne opleves et væld af aktiviteter, ligesom fødevarer både vil kunne smages og købes.

Samtidig vil der være over ti forskellige madsteder rundt på pladsen. Rundbuehallen vil være indrettet til 200 spisende gæster, ligesom der både fredag og lørdag aften er spisning for udstillere.

Også i den hidtidige restaurant ved hovedindgangen er der en nyskabelse. Den vil være omdannet til et bageri med udsalg og caféborde.

Smallere gangarealer

Selve pladsen kommer også til at fremstå ændret for de garvede dyrskuegæster. Der er sket en mere synlig gruppering af udstillerne, og gangene er gjort smallere, så dyrskuet bliver mere intenst og overskueligt. Samtidig er fødevareområdet flyttet fra hovedindgangen til midt på pladsen.

Også de mange engagerede udstillere af veterantraktorer og -redskaber har holdt flyttedag. De er nu ligeledes at finde midt i udstillingsområdet, hvor de tidligere holdt til lidt skjult langs Ringvejen.

Nyt er også en scene foran fårehuset, hvor der blandt andet om søndagen bliver optræden af den kendte børnetv-vært, Sebastian Klein.

Synlige udstillere – og landmænd

- Vi er rigtig godt tilfreds med opbakningen fra dyreudstillerne. Og selv om ikke alle stande er nået at blive fyldt, så bliver det et spændende erhvervsområde, hvor udstillerne er parate med gode tilbud og videregive deres viden om landbruget til dyrskuegæsterne, fastslår dyrskuechef Alex Nielsen.

Han håber også, at landmændene selv vil være synlige på pladsen, og medvirke til den vigtige kontakt.

- Og gerne være proaktive netop for at skabe oplevelser for landbrugets mange gæster, pointerer dyrskuechefen, der erkender, at det har været en meget hektisk tid med planlægning af det store arrangement.

- Vi har været lidt på bagkant, da vi kom sent i gang. Især har den megen praktik taget tid, fremfor salg og kontakt til udstillerne. Men vi lover helt sikkert at være klar til tre spændende dage med forhåbentlig flot dyrskuevejr.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next