bannerPos

Startskud til Det Fynske Dyrskue i 2021

Det Fynske Dyrskue melder klar til 2021, og det er nu muligt at købe en standplads for erhvervsudstillerne. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
07-09-2020 08:00
Der åbnes nu op for reservering af standpladser for de virksomheder, der ikke allerede automatisk er overført til udstillerlisten.

I mandags blev der åbnet for tilmelding til næste års dyrskue i Odense. Det er således nu muligt at købe en standplads for erhvervsudstillerne.

- Vi har været afholdt siden 1882 – og siden 1961 på Dyrskuepladsen, så vi glæder os til endnu et år. Vi fik jo ikke holdt et dyrskue i 2020, men den store opbakning, som vi havde i år, håber vi også er med os næste år, siger Sara Ekknud Windell, chef for Det Fynske Dyrskue.

På grund af dette års aflysning, så har Det Fynske Dyrskue besluttet, at alle reserverede stande fra 2020 er overflyttet til 2021. Så med andre ord, så vil der være en lang række virksomheder, som allerede nu er tilmeldt til næste års dyrskue. De virksomheder skal derfor ikke gøre yderligere – de vil dog selvfølgelig blive kontaktet.  

Plads til mange flere

Dyrskuechefen har dog brugt den seneste måned efter sommerferien på at få ryddet op på pladsen, så der er blevet plads til en række nye stande.

- Vi håber selvfølgelig, at der er mange nye virksomheder, som også har lyst til at komme på dyrskue i 2021. Det har de i hvert fald muligheden for nu, fortæller hun.

Dyrskueledelsen arbejder også med flere nyheder til næste års dyrskue, og håber, at der er en række af de trofaste udstillere, som har lyst til at gå i dialog med dyrskuet, så det kan blive et endnu bedre resultat næste år.

Man kan se årets kort over pladsen på dyrskuets hjemmeside. Her kan også ses, hvilke firmaer som har overført sin reservation fra 2020.

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next