bannerPos

Moderniseret dyrskue i vente

Dyrskuechef Alex Nielsen viser på den nye oversigtsplan for dyrskuepladsen placeringen af fødevareudstillingen i hjertet af dyrskuet. Til højre skuets kommunikationsansvarlige, Simone Hansen.

Erik Hansen

Journalist
11-03-2019 08:30
Den nye ledelse af Det Fynske Dyrskue holder fast i traditionerne, men varsler også en række nye tiltag på pladsen. Salget af stande er allerede godt i gang.

Rammerne for årets dyrskue er ved at blive lagt. Det vil ske i de traditionelle former, men alligevel med omrokeringer og flere andre nye tiltag på dyrskuepladsen, når det går løs den 14. til 16. juni i Odense.

- Vi vil naturligvis fastholde de vigtige elementer i dyrskuet, nemlig at landbruget og deres leverandører mødes, land og by mødes, og at publikum får en unik oplevelse på pladsen med både maskiner, elitedyr, fødevarer og et omfattende underholdningsprogram. Samtidig lægger vi os i selen for at modernisere skuet og gøre det tilsvarende i forhold til fødevaretrends, bæredygtighed, grøn energi og forventningerne til en publikumsvenlig event, understreger den nye chef for Det Fynske Dyrskue, Alex Nielsen.

12 meter høj

Som et markant tiltag på pladsen bliver en 12 meter høj og 750 kvadratmeter stor skyliner, der midt på pladsen kommer til at huse den omfattende fødevareudstilling.

- Netop de lokale fødevarespecialiteter vil være et stort fokusområde, hvor vi sætter alle sejl ind. Vi har allerede mødt en stor interesse fra flere udstillere, og vi ser frem til et omfangsrigt udvalg af stande med både salg og smagsprøver fra fødevareprodukter og gårdbutikker, siger dyrskuechefen.

Allerede halvfyldt

Også grøn energi vil få et særligt udstillingsområde på dyrskuepladsen, der med en ændret standplan og omrokeringer i det hele taget vil blive mere overskueligt for både publikum og udstillerne.

- Vi har lige åbnet for bestilling af stande, og både indenfor energisektoren, maskinbranchen, fødevarer og øvrige udstillere er der indløbet så mange tilmeldinger, at pladsen allerede er ved at være halvt fyldt op.

Tilmelding kan ske via Det Fynske Dyrskues hjemmeside, hvor der er åbnet for tilmeldingen til erhvervsudstillingen.

Tilmeldingen af dyr åbner omkring 1. april, og mens der er uændret plads til både kvæg, får og geder, vil udstillingen af heste blive lidt mindre i år, da der ikke vil blive plads til de såkaldte rejsestalde, som har været indlejet de seneste år.

Entusiasme

Alex Nielsen glæder sig over den interesse og entusiasme han som ny dyrskuechef har mødt, siden hans tiltrædelse i efteråret i arrangørorganisationen, Fynsk Landbrugs Eventforening.

- Der er virkelig optimisme omkring skuet, mærker jeg, både på vores ture rundt på Fyn til flere af erhvervsudstillerne og ved møder med dyreudstillere. Fra min fortid i kulturlivet glæder jeg mig over, at frivilligheden i den grad også sprudler i dyrskueverdenen.

Til at hjælpe med forberedelserne til årets største event i fynsk landbrug har Alex Nielsen fået projektansat dels Simone Hansen som kommunikationsmedarbejder og Thor Nielsen, der med sin mangeårige erfaring som dyrskuechef i Roskilde ikke mindst skal bidrage med det praktiske omkring dyrskueudstillingen.

Lige nu gælder det primært salget af udstillingsstande for Simone Hansen og Alex Nielsen.

- Det går heldigvis rigtigt godt, understreger udstillingschefen, der alene under mødet med LandbrugFyn i mediehuset i Langeskov forleden modtog fem nye tilmeldinger fra udstillere.

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer