bannerPos

Moderniseret dyrskue i vente

Dyrskuechef Alex Nielsen viser på den nye oversigtsplan for dyrskuepladsen placeringen af fødevareudstillingen i hjertet af dyrskuet. Til højre skuets kommunikationsansvarlige, Simone Hansen.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
11-03-2019 08:30
Den nye ledelse af Det Fynske Dyrskue holder fast i traditionerne, men varsler også en række nye tiltag på pladsen. Salget af stande er allerede godt i gang.

Rammerne for årets dyrskue er ved at blive lagt. Det vil ske i de traditionelle former, men alligevel med omrokeringer og flere andre nye tiltag på dyrskuepladsen, når det går løs den 14. til 16. juni i Odense.

- Vi vil naturligvis fastholde de vigtige elementer i dyrskuet, nemlig at landbruget og deres leverandører mødes, land og by mødes, og at publikum får en unik oplevelse på pladsen med både maskiner, elitedyr, fødevarer og et omfattende underholdningsprogram. Samtidig lægger vi os i selen for at modernisere skuet og gøre det tilsvarende i forhold til fødevaretrends, bæredygtighed, grøn energi og forventningerne til en publikumsvenlig event, understreger den nye chef for Det Fynske Dyrskue, Alex Nielsen.

12 meter høj

Som et markant tiltag på pladsen bliver en 12 meter høj og 750 kvadratmeter stor skyliner, der midt på pladsen kommer til at huse den omfattende fødevareudstilling.

- Netop de lokale fødevarespecialiteter vil være et stort fokusområde, hvor vi sætter alle sejl ind. Vi har allerede mødt en stor interesse fra flere udstillere, og vi ser frem til et omfangsrigt udvalg af stande med både salg og smagsprøver fra fødevareprodukter og gårdbutikker, siger dyrskuechefen.

Allerede halvfyldt

Også grøn energi vil få et særligt udstillingsområde på dyrskuepladsen, der med en ændret standplan og omrokeringer i det hele taget vil blive mere overskueligt for både publikum og udstillerne.

- Vi har lige åbnet for bestilling af stande, og både indenfor energisektoren, maskinbranchen, fødevarer og øvrige udstillere er der indløbet så mange tilmeldinger, at pladsen allerede er ved at være halvt fyldt op.

Tilmelding kan ske via Det Fynske Dyrskues hjemmeside, hvor der er åbnet for tilmeldingen til erhvervsudstillingen.

Tilmeldingen af dyr åbner omkring 1. april, og mens der er uændret plads til både kvæg, får og geder, vil udstillingen af heste blive lidt mindre i år, da der ikke vil blive plads til de såkaldte rejsestalde, som har været indlejet de seneste år.

Entusiasme

Alex Nielsen glæder sig over den interesse og entusiasme han som ny dyrskuechef har mødt, siden hans tiltrædelse i efteråret i arrangørorganisationen, Fynsk Landbrugs Eventforening.

- Der er virkelig optimisme omkring skuet, mærker jeg, både på vores ture rundt på Fyn til flere af erhvervsudstillerne og ved møder med dyreudstillere. Fra min fortid i kulturlivet glæder jeg mig over, at frivilligheden i den grad også sprudler i dyrskueverdenen.

Til at hjælpe med forberedelserne til årets største event i fynsk landbrug har Alex Nielsen fået projektansat dels Simone Hansen som kommunikationsmedarbejder og Thor Nielsen, der med sin mangeårige erfaring som dyrskuechef i Roskilde ikke mindst skal bidrage med det praktiske omkring dyrskueudstillingen.

Lige nu gælder det primært salget af udstillingsstande for Simone Hansen og Alex Nielsen.

- Det går heldigvis rigtigt godt, understreger udstillingschefen, der alene under mødet med LandbrugFyn i mediehuset i Langeskov forleden modtog fem nye tilmeldinger fra udstillere.

 

Ud at opleve kødkvæg i den fynske natur

Ni fynske kødkvægbesætninger indbyder alle interesserede til besøg på Kødkvægets Dag på søndag den 26. maj.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.
Side 1 af 28 (556 artikler)Prev1234567262728Next