bannerPos

Fra kultur til køer

I forrige uge tiltrådte Sara Ekknud Windell (tv) som ny chef for Det Fynske Dyrskue. Det nyoprettede dyrskuekontor hos Centrovice i Vissenbjerg er også arbejdsplads for projektmedarbejder Simone Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-09-2019 14:34
Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Det bliver 32-årige Sara Ekknud Windell, som nu står i spidsen for Det Fynske Dyrskue. Med virkning fra den 12. september er hun nu ansat af Fynsk Landbrugs Eventforening som ny dyrskuechef, og afløser dermed Alex Nielsen, som kun var på posten knapt et år.

Ligesom sin forgænger kommer hun fra kulturlivet. Sara Ekknud blev i maj opsagt som kulturchef i Odeon i Odense i forbindelse med en ny strategiplan for musikhuset. Hun var stedets første medarbejder, og var med fra første spadestik for fire år siden og gennem hele opbygningen af det imponerende kulturhus.

- Som kulturchef havde jeg ansvaret for events, kontakten til kommunen, markedsføringen og sponsorarbejdet. Det var alt det sjove, lige fra store koncerter til fællesspisninger og sangaftener, fortæller den nye dyrskuechef, der er cand.mag. og uddannet journalist.

- Selv om jeg ikke umiddelbart kender landbrugsverdenen, så ser jeg mange lighedspunkter og ikke mindst mange udviklingsmuligheder for dyrskuet i Odense, som er blandt de største og mest traditionsrige årlige begivenheder på Fyn.

- Fynboerne vil have oplevelser, og med udviklingen i samfundet med øget fokus på fødevarer og klimaet har dyrskuet et kæmpe potentiale, mener Sara Ekkund Windell, der er gift med Odense konservative ældre- og handicaprådmand, Søren Windell, og tidligere også har været formand for Venstres Ungdom i Odense.   

Videreudvikling

Torben L. Povlsen, formand for Fynsk Landbrugs Eventforening, ser frem til det kommende samarbejde.

- Sara er et kendt ansigt i Odense, og det har været helt væsentligt at finde en dyrskuechef, der er tæt på.

Dyrskueformanden glæder sig til med den nye chef at videreudvikle på den traditionsbundne event, hvor flere elementer skal op i tidens ånd.

- Det gælder ikke mindst samspillet mellem landbruget og forbrugerne. Der kan i dag med succes afvikles festivaler med maden som omdrejningspunkt. Derfor skal vi både rundt om fødevarerne og fortsat have en faglig fest med det nuværende setup af hjælpere og udstillere, pointerer Torben Povlsen.

Tilpasninger

Han erkender, det også er erfaringer og nye tiltag fra det seneste dyrskue, som skal tilpasses.

- Blandt andet genoptager vi samspillet med Roskilde (Roskilde Dyrskue, red.) for at rationalisere administration, dyretilmeldingerne og billetbestillingen. Også ordningen med gæstekort til udstillerne rulles tilbage. Og med Sara, der har erfaring med kontakten til kommunen, håber vi på bedre rammer for vor event. Det gælder blandt andet logistikken omkring trafikken og parkeringen til gavn for både vore gæster og beboerne i området.

Sara Ekkund Windell ser frem til skabe en tæt kontakt til udstillerne og håber på, der fra den kant vil komme nye ideer til dyrskuet.

- Ring hellere end gerne, og jeg kommer gerne på besøg, lyder opfordringen fra den nye fynske dyrskuechef, som allerede i den forgangne weekend var på tætteste hold af det fynske landbrug. Således deltog hun i Åbent Landbrug på Christiansborg i Måre, hvor hun havde opstillet en besøgsstand.

Til daglig har hun oprettet dyrskuekontor hos Centrovice i Vissenbjerg, hvor også projektmedarbejder Simone Hansen er i fuld gang med forberedelserne til næste års fynske dyrskue, som finder sted 12. til 14. juni.

 

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next