bannerPos

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til den 15. maj muligt at tilmelde kvæg og får via dyrskuets hjemmeside. Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
19-04-2019 08:00
Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Det er nu tid til at tilmelde sig sommerens fynske dyrskue, der foregår fra den 14. til 16. juni.

Der kan tilmeldes får, kødkvæg og malkekvæg frem til 15. maj på hjemmesiden www.detfynskedyrskue.dk, hvor der også findes information om priser og regler.

Tilmeldingssystemet er ændret i forhold til de foregående år, så der i år udsendes faktura, efter at tilmeldingen er foretaget.

Det Fynske Dyrskues ledelse håber også i år på god opbakning fra udstillerne af drøvtyggere, og ser i det hele taget frem til et levende og dynamisk dyrskue, spækket med udstillinger, opvisninger og spændende aktiviteter.

- Netop kombinationen af kvæg, får, konkurrencer og aktiviteter gør skuet til en spændende og attraktiv begivenhed med tilbud for hele familien, påpeges det fra dyrskuechef Alex Nielsen.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next