bannerPos

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Denne Texas brahman tyr fra Trine Ruth Christiansen og René Lund Gabrielsen, Elmely Kødkvæg, er blandt de tilmeldte dyr til det digitale dyrskue.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-05-2020 07:56
Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

I 138 år har der været dyrskue på Fyn, og siden 1960 har Dyrskuepladsen i Odense været rammen om bedømmelserne af dyr, udstilling og opvisninger. Desværre bliver der ikke noget dyrskue denne sommer, da der ikke må være så mange mennesker samlet på pladsen.

Corona-krisen har været et dyrt bekendtskab for Det Fynske Dyrskue, og derfor lanceres »Dyrskue-aktien«.

- Vi har brug for al den opbakning vi kan skaffe, også økonomisk, så vi i fremtiden også har et stort stærkt dyrskue med kvæg, traktorer og stemning på Dyrskuepladsen. Vi kommer også til at afholde dyrskue nummer 139, men jo større opbakning, jo stærkere et dyrskue får vi sammen, siger Sara Ekknud, chef for Det Fynske Dyrskue, om denne mulighed for donation.

En aktie koster 139 kroner, og man er selvfølgelig velkommen til at tegne flere. Beløbet og aktierne er alene en donation til Det Fynske Dyrskue i 2021.

Beløbet overføres til mobilepay 20538, og dyrskuet har udarbejdet et diplom, som kan hænges op som tak for hjælpen.

eh

Dyr til digital bedømmelse

Trods corona-aflysningen af årets fynske dyrskue er der alligevel mulighed for at få sine dyr bedømt. Frem til og med den 29. maj kan interesserede udstillere indsende foto eller video med dyrskuedyr, som så vil blive bedømt af dommere i konkurrencen om at blive skuets bedste i den pågældende kategori.

Mange har allerede tilmeldt dyr til virtuel bedømmelse via dyrskuets facebookside. Det gælder både kvæg, heste og såmænd også høns, selvom fjerkræ ikke bedømmes.

- Vores digitale initiativ er blevet taget rigtig godt imod, og nu venter der dommerne en spændende og anderledes opgave, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud.

eh

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next