bannerPos

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Denne Texas brahman tyr fra Trine Ruth Christiansen og René Lund Gabrielsen, Elmely Kødkvæg, er blandt de tilmeldte dyr til det digitale dyrskue.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-05-2020 07:56
Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

I 138 år har der været dyrskue på Fyn, og siden 1960 har Dyrskuepladsen i Odense været rammen om bedømmelserne af dyr, udstilling og opvisninger. Desværre bliver der ikke noget dyrskue denne sommer, da der ikke må være så mange mennesker samlet på pladsen.

Corona-krisen har været et dyrt bekendtskab for Det Fynske Dyrskue, og derfor lanceres »Dyrskue-aktien«.

- Vi har brug for al den opbakning vi kan skaffe, også økonomisk, så vi i fremtiden også har et stort stærkt dyrskue med kvæg, traktorer og stemning på Dyrskuepladsen. Vi kommer også til at afholde dyrskue nummer 139, men jo større opbakning, jo stærkere et dyrskue får vi sammen, siger Sara Ekknud, chef for Det Fynske Dyrskue, om denne mulighed for donation.

En aktie koster 139 kroner, og man er selvfølgelig velkommen til at tegne flere. Beløbet og aktierne er alene en donation til Det Fynske Dyrskue i 2021.

Beløbet overføres til mobilepay 20538, og dyrskuet har udarbejdet et diplom, som kan hænges op som tak for hjælpen.

eh

Dyr til digital bedømmelse

Trods corona-aflysningen af årets fynske dyrskue er der alligevel mulighed for at få sine dyr bedømt. Frem til og med den 29. maj kan interesserede udstillere indsende foto eller video med dyrskuedyr, som så vil blive bedømt af dommere i konkurrencen om at blive skuets bedste i den pågældende kategori.

Mange har allerede tilmeldt dyr til virtuel bedømmelse via dyrskuets facebookside. Det gælder både kvæg, heste og såmænd også høns, selvom fjerkræ ikke bedømmes.

- Vores digitale initiativ er blevet taget rigtig godt imod, og nu venter der dommerne en spændende og anderledes opgave, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud.

eh

0

Dyhr får JCB

Maskinforretningen i Gudbjerg har fået forhandlingen af de velanskrevne engelske teleskoplæssere og gummigeder.

- Nu vil vi til bunds i vandmiljøet

Seges-rapporter om tilstanden i Odense Fjord, Nakkebølle Fjord og Holckenhavn Fjord vil være vigtig dokumentation for landbruget over for politikere og kommunerne ved kommende miljøindsatser, understreger formand Torben L. Povlsen.

Farfars traktor i felten

Lars Jørgensen fra Frøbjerg var blandt de over 80 deltagere ved pløjedagen på Brobygaard, hvor han kørte med en 17 hestes traktor, som han fik som 9-årig af sin farfar.

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.
Side 1 af 59 (1174 artikler)Prev1234567575859Next