bannerPos

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Der er uendeligt meget at være stolt. Ta’ bare et kig her på den fynske dyrskueplads, lød det fra dyrskueformand Torben Povlsen ved åbningen af Det Fynske Dyrskue i Odense. Foto: Erik Hansen

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
14-06-2019 12:15
- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

- Lad mig starte med ordet »klima«, og med tilføjelsen: Grøn, grønnere, grønnest.

Sådan indledte dyrskueformand Torben Povlsen, da han fredag åbnede årets fynske dyrskue, og henviste til de seneste to store valgkampagner.

- Der er ingen tvivl om, at klima ligger helt i top på prioriteringslisten, både hos politikere og vælgere. Desværre har debatten ofte fået karakter af en styrkeprøve i at være mest grøn. Og med en syndebuk, der i mange tilfælde er landbruget.

- I kampens hede er det som om, at mange har glemt, at Danmark ikke bare er et landbrugsland med lange og stolte traditioner, men også et af verdens mest klimaeffektive og bæredygtige landbrugslande, pointerede han ud gennem højtalerne på Dyrskuepladsen. 

- Man har glemt, at dansk landbrug med sin produktion og eksport af kvalitetsfødevarer hver dag bidrager med store summer til den danske økonomi og den danske velfærd. Det er som om, at stoltheden over dansk landbrug er gået i glemmebogen, sagde formanden for Det Fynske Dyrskue og for Centrovice, og slog her fast, at det både er forstemmende og uforståeligt.

- For der er uendeligt meget at være stolt. Ta’ bare et kig her på den fynske dyrskueplads.

Stolthed på skuet

Begrebet stolthed var generelt centralt i Torben Povlsens dyrskuetale:

- Fødevaremarkedet, i hjertet af Den Fynske Dyrskue, hvor lokalt producerede fødevarer ligger side om side med delikatesser fra det danske forrådskammer. Dyreudstillingen, Det Fynske Dyrskues rygrad, hvor et kig indenfor i staldene viser det flotteste opbud af landbrugets dyr. Maskinudstillingen, hvor de store landbrugsmaskiner minder os om, hvem der hver dag baner vejen fra jord til bord. Og de mange udstillere ved handelsboderne.

- Alle er de med til at tegne billedet af et landbrugsland, som alle kan og bør være stolte af, understregede formanden fra hovedtribunen på dyrskuepladsen, der samtidig takkede alle - ansatte, frivillige, udstillere og alle andre - for den store indsats, der er blevet ydet før og under de tre dyrskuedage.

Mere om dyrskuet på nettet og i næste nummer

Da Det Fynske Dyrskue foregik efter trykningen af denne avis, kan vi i denne omgang kun bringe uddrag fra dyrskueformand Torben Povlsens tale ved åbningen.

Nyheder og billeder af skuets vinderdyr kan allerede nu studeres på LandbrugFyns hjemmeside, og i næste uges LandbrugFyn bringes den store reportage med skuets vindere og stemning fra årets største begivenhed i fynsk landbrug.

                 Redaktionen

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next