bannerPos

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Der er uendeligt meget at være stolt. Ta’ bare et kig her på den fynske dyrskueplads, lød det fra dyrskueformand Torben Povlsen ved åbningen af Det Fynske Dyrskue i Odense. Foto: Erik Hansen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
14-06-2019 12:15
- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

- Lad mig starte med ordet »klima«, og med tilføjelsen: Grøn, grønnere, grønnest.

Sådan indledte dyrskueformand Torben Povlsen, da han fredag åbnede årets fynske dyrskue, og henviste til de seneste to store valgkampagner.

- Der er ingen tvivl om, at klima ligger helt i top på prioriteringslisten, både hos politikere og vælgere. Desværre har debatten ofte fået karakter af en styrkeprøve i at være mest grøn. Og med en syndebuk, der i mange tilfælde er landbruget.

- I kampens hede er det som om, at mange har glemt, at Danmark ikke bare er et landbrugsland med lange og stolte traditioner, men også et af verdens mest klimaeffektive og bæredygtige landbrugslande, pointerede han ud gennem højtalerne på Dyrskuepladsen. 

- Man har glemt, at dansk landbrug med sin produktion og eksport af kvalitetsfødevarer hver dag bidrager med store summer til den danske økonomi og den danske velfærd. Det er som om, at stoltheden over dansk landbrug er gået i glemmebogen, sagde formanden for Det Fynske Dyrskue og for Centrovice, og slog her fast, at det både er forstemmende og uforståeligt.

- For der er uendeligt meget at være stolt. Ta’ bare et kig her på den fynske dyrskueplads.

Stolthed på skuet

Begrebet stolthed var generelt centralt i Torben Povlsens dyrskuetale:

- Fødevaremarkedet, i hjertet af Den Fynske Dyrskue, hvor lokalt producerede fødevarer ligger side om side med delikatesser fra det danske forrådskammer. Dyreudstillingen, Det Fynske Dyrskues rygrad, hvor et kig indenfor i staldene viser det flotteste opbud af landbrugets dyr. Maskinudstillingen, hvor de store landbrugsmaskiner minder os om, hvem der hver dag baner vejen fra jord til bord. Og de mange udstillere ved handelsboderne.

- Alle er de med til at tegne billedet af et landbrugsland, som alle kan og bør være stolte af, understregede formanden fra hovedtribunen på dyrskuepladsen, der samtidig takkede alle - ansatte, frivillige, udstillere og alle andre - for den store indsats, der er blevet ydet før og under de tre dyrskuedage.

Mere om dyrskuet på nettet og i næste nummer

Da Det Fynske Dyrskue foregik efter trykningen af denne avis, kan vi i denne omgang kun bringe uddrag fra dyrskueformand Torben Povlsens tale ved åbningen.

Nyheder og billeder af skuets vinderdyr kan allerede nu studeres på LandbrugFyns hjemmeside, og i næste uges LandbrugFyn bringes den store reportage med skuets vindere og stemning fra årets største begivenhed i fynsk landbrug.

                 Redaktionen

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next