bannerPos

Lille minus hos Overgaard Gods

Trods et lille underskud i 2018 investerer Overgaard Gods nu stort. Dels i en udvidelse af svineproduktionen. Dels i agroafdelingen, der sidste år gav et millionstort overskud. Pressefoto
09-05-2019 13:22

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Et minus på cirka 800.000 kroner efter skat.

Det blev det samlede økonomiske resultat for Overgaard Gods A/S i 2018.

Godset, der sidste år havde 36 ansatte i gennemsnit, havde en netto-omsætning på 466 millioner kroner.

Ejerne af Overgaard Gods A/S, Brask Thomsen Stiftung, konverterede op til årsskiftet tilgodehavender i selskabet for 200 millioner kroner til egenkapital. Den blev herved øget til 205 millioner kroner.

Herudover tilførte Brask Thomsen Stiftung pr. 31. december 2018 likvider for 60 millioner kroner til Overgaard Gods A/S.

- Set i lyset af den hårde tørke og de lave svinepriser sidste år, så er vi faktisk godt tilfredse med det økonomisk resultat for året, udtaler direktør for Overgaard Gods A/S, Claus Berggren i en pressemeddelelse.

- Vi forventer da også et mærkbart bedre resultat for 2019, tilføjer han.

Sidste år blev der produceret omkring 36.000 30 kg’s smågrise på stedet, og denne produktion kom til at koste det nordjyske gods næsten to millioner kroner.

Derimod bidrog Overgaards agroafdeling, der handler med korn og gødning, til godsets økonomi med et millionstort overskud - på trods af tørken og et total fravær af indtægter fra tørring af korn.

At agroafdelingen alligevel bidrog positivt til godsets økonomi sidste år, skyldes, ifølge Claus Berggren, en forbedret indtjening på handelen med korn og gødning.

- Selv om vores svineproduktion gav underskud sidste år, tror vi på, at der er indtjeningsmuligheder i denne produktionsgren fremadrettet, siger direktøren.

Udvider til 1.600 årssøer

- Derfor udvider vi nu fra 1.350 årssøer til 1.600 årssøer, så vi fremover kommer til at producere cirka 52.000 30 kg’s grise om året, fortsætter Claus Berggren.

- Det sker ved, at vi opfører en ny farestald og en ny løbeafdeling, idet de bestående begge trængte til at blive opdateret. De øvrige svineproduktionsbygninger er enten nybyggede eller er blevet renoveret over de seneste fem år, fortæller han.

I Køge er Overgaards agroafdeling i gang med at udvide sit bestående kornanlæg. Der opføres blandt andet to udendørs siloer, så lagerkapaciteten øges fra 10.000 tons til 12.500 tons korn.

Samtidig opføres der en overdækket gødningshal samt nye kontorfaciliteter i Køge.

På Saunsøgård ved Nakskov skrider byggeriet af et nyt, avanceret kornanlæg planmæssigt fremad. Her får Overgaard fra den kommende høst kapacitet til opbevaring af i alt 24.000 tons korn.

0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.
Side 1 af 52 (1022 artikler)Prev1234567505152Next