bannerPos

Generation »swipe« overtager landbruget

På Patriotisk Selskabs økonomikonference den 5. december vil direktør Christian H. Vesterager give sit bud på, hvad det er for nogle mennesker, der kommer til at drive fremtidens landbrugsvirksomheder, og hvad hhv. den unge og den ældre generation bør vide om hinanden.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
29-11-2018 08:00
På Patriotisk Selskabs økonomikonference på onsdag den 5. december er det blandt andet den kommende generation af virksomhedsejere i landbruget, der er på dagsordenen. Her vil direktør Christian H. Vesterager give sit bud på, hvem der driver fremtidens landbrug.

Digitalisering, ledelse og den kommende generation af virksomhedsejere er blot nogle af de emner, der er på dagsordenen, når Patriotisk Selskab igen i år holder økonomikonference. Det foregår onsdag den 5. december fra klokken 9-16 i Odense Congress Center.

En ny generation er på vej til at overtage de danske landbrugsvirksomheder, en generation, som på mange punkter adskiller sig fra de nuværende ejere. Og på konferencen vil direktør for Patriotisk Selskab, Christian H. Vesterager, på baggrund af sine erfaringer som facilitator af en netværksgruppe for den kommende generation, give sit bud på, hvad henholdsvis den unge og den ældre generation bør vide om hinanden.

- Som ejer er det godt at vide noget om den kommende generation. Man kender selvfølgelig sin søn eller datter, men man skal huske på, at samfundet har ændret sig markant i den nye generations levetid, og at kløften mellem generationerne bliver større og større. Derfor skal man også passe på med at sammenligne det forestående generationsskifte for meget med sit eget, vurderer direktør Christian H. Vesterager, Patriotisk Selskab.

Læs mere om program og tilmelding for konferencen på www.patriotisk.dk.

 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next