bannerPos

Fibernet er løsningen

- Vi samarbejder tæt om digitale fibernet-løsninger til både virksomheder og private i det åbne fynske land, siger direktør og medindehaver TNM It, Peter Søby, sammen med erhvervskonsulent John Casa fra Energi Fyn (tv). Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
26-10-2018 08:00
Nutidens it-muligheder kræver hurtig hastighed. Det er Energi Fyn klar med i flere og flere landområder.

Selv om pressen i flere år har været fyldt med historier om dårlig mobil- og internetdækning i landområderne, så er højhastighedsløsninger til rådighed mange steder. Også i »hullerne« med dårlig dækning er der håb forude.

Det påpeger direktør Peter Søby, TNM It, der samarbejder med flere fibernetudbydere landet over, og specifikt på Fyn med Energi Fyn for at sikre den mest mulige it-løsning for både virksomheder og private i det åbne land.

- Alle er i dag afhængige af en god internetforbindelse, og her er fibernet det absolut mest optimale og driftssikre. Hvor fibernettet ikke er en mulighed, kan alternativer som mobilt internet eller fra telefonnettet indtil videre være løsningen, siger Peter Søby.

Ildsjæle

Energi Fyn udbygger løbende fibernettet, som i dag har hastighed fra 50/50 megabit til nærmest ubegrænset hastighedsgrænse for de professionelle erhvervsløsninger. Og erhvervskonsulent John Casa fra energiselskabet understreger, at nettet hele tiden udbygges.

- Fra statens side ydes der tilskud i form af bredbåndspuljer, hvor der kan søges til udvidelser til områder med dårlig dækning. Derfor opfordrer vi ildsjæle i de pågældende områder til at få skabt en tilstrækkelig interesse, gerne på 60-70 procent af husstandene, så vi kan skrue et projekt sammen til området. Det er lykkes mange steder, netop med et godt samarbejde med de lokale kontaktpersoner, påpeger John Casa.

Også TNM It tilbyder sig som »mellemmand« i sådanne områder, især hvis en landbrugsvirksomhed er involveret.

- Vi har flere gode eksempler, hvor et landbrug har fået en optimal løsning, fordi projektet også blev solgt til naboer, som kunne se deres hus stige i værdi med fibernettet. Et eksempel var også, at et helt sommerhusområde pludselig fik hurtigt internetadgang sammen med et par nærliggende gårde, fortæller Peter Søby.

Gavner også i privaten

Foruden den øgede hastighed til it-værktøjerne på den »digitale gård«, så gavner det naturligvis også den private del og for den sags skyld gårdens medarbejdere og gæster. De får med den rette løsning hver deres hurtige internetadgang via fibernettet, uden at kan forstyrre eller skade virksomhedsdelen.

- De fleste kender jo nok Waoo-løsningen, som fibernet-løsningen til private. Men selv om erhvervsproduktet, som Energi Fyn tilbyder, er dyrere, så kan det meget mere, og være med til at give virksomheden en fremtidssikring til det digitale felt, understreger Peter Søby, der sammen med medarbejderne på TNM It er klar til en vejledning og et uforpligtende tilbud på it-løsninger.

Læs mere om fibernet og den digitale gård i næste uges tema om digitalisering i LandbrugFyn. Avisen kan læses allerede fra i morgen tidlig her på hjemmesiden.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer