bannerPos

Praktisk erfaring sætter skub i salget

Michael Kampp Mortensen haft et rygende travlt første år hos John Frandsen.
15-07-2020 07:37

Efter et år med succes for en ny nordlig landbrugsafdeling, er ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen klar til at udvide yderligere på landbrugsmarkedet.

John Frandsens nye landbrugsafdeling Nord i Aalborg, der har eksisteret i et års tid, har allerede slået navnet fast i det nordjyske, og John Frandsen Landbrug er klar til at udvide i resten af Jylland.

En landbrugsuddannelse, 15 år i bankbranchen og en solid viden om landbrugsejendomme og drift, det er nøglen til succes. I hvert fald har 47-årige Michael Kampp Mortensen, der står for den nordjyske afdeling, rygende travlt.

- Jeg startede jo med nul ejendomme, men nu har jeg solgt 15 ejendomme på et år, og vi har et »varelager« på 25 ejendomme. Og vi får hele tiden nye spændende ejendomme, lige fra små hobbylandbrug på 5 hektar, til store produktionslandbrug, siger Michael Kampp Mortensen.

Solid baggrundsviden

Selv er han uddannet landbrugstekniker, og inden han startede hos John Frandsen, arbejdede han 15 år i bankverdenen, altid med landbrug som fokus. Derfor kan Michael Kampp Mortensen rådgive hele vejen rundt, når det kommer til både køb og salg af landbrug.

- Det er en kæmpe fordel at have min erfaring med. For eksempel har jeg delt nogle landbrug op og solgt det meste af jorden fra til én køber og bagefter solgt bygningerne og den resterende jord til en anden køber. Det kan gøre det lidt mere overskueligt for køberne. Og jeg har rådgivet købere om, hvordan man kan få indtægter ved eksempelvis udlejning af bygninger og jagter, hvis de kigger på en ejendom, der måske er lidt for stor til deres drøm om bare at have et par heste i stalden, siger han.

Optimisme på landbrugsmarkedet

Også i John Frandsens anden landbrugsafdeling i Randers er der travlt i øjeblikket, og visionerne hos John Frandsen Landbrug er at starte to nye afdelinger i henholdsvis Herning og Fredericia. Målet er at komme til at dække hele Jylland.

- Vi har haft en meget positiv opstart i Nordjylland, og det har vist os, at der er et marked. Nu leder vi efter den rigtige profil til de nye afdelinger. Når den rigtige profil er her, er vi klar, siger ejendomsmægler John Frandsen.

Han ser med optimisme på landbrugsmarkedet og forventer, at de positive takter vil vare ved et godt stykke tid endnu.

- Det er altid svært at spå om, men jeg tror på, at de lave renter vil fortsætte i hvert fald de næste to-tre år, og jeg forventer, at markedet vil udvikle sig positivt, siger John Frandsen.

cc

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next