bannerPos

Genopbygning med stil

Til august vil der i stedet for de 1.600 kvadratmeter stald- og ladebygninger, som nedbrændte i 2016, på Ullerslevgaard stå en værkstedbygning og et maskinhus på tilsammen 724 kvadratmeter. Bag gårdejer Thomas Andersen og kæresten Vibeke Hansen samt Kim Hindsgaul fra Hindsgaul Entreprise, som er totalentreprenør på projektet, opføres en halvmur. Alt sammen i røde sten, som det eksisterende stuehus til venstre.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
16-07-2018 10:41

I Gedsbjerg har de flotte rødstensbygninger på Ullerslevgaard sat sit præg på det skønne område lige øst for Ullerslev. Men på få timer om aftenen 2. juledag i 2016 blev ladebygningerne lagt i ruiner, da stormen Urt hærgede.

- Jeg var til julefrokost hos en kammerat i nærheden, da der blev ringet. Dine lader brænder, og så var det ellers hjem i en fart. Der kom brandfolk helt fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev, men de kunne blot se til og sikre, at de meget høje flammer ikke fik fat i stuehuset. Men den hårde blæst fra vest gjorde, at ikke en gnist fløj den vej, husker gårdejer Thomas Andersen.

Nu kan han og kæresten Vibeke Hansen fra stuehusvinduerne i stedet glæde sig over, at nye bygninger i stil med de tidligere tre længer på rekordtid opføres af totalentreprenøren Hindsgaul Entreprise ApS fra Aarup.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next