bannerPos

Genopbygning med stil

Til august vil der i stedet for de 1.600 kvadratmeter stald- og ladebygninger, som nedbrændte i 2016, på Ullerslevgaard stå en værkstedbygning og et maskinhus på tilsammen 724 kvadratmeter. Bag gårdejer Thomas Andersen og kæresten Vibeke Hansen samt Kim Hindsgaul fra Hindsgaul Entreprise, som er totalentreprenør på projektet, opføres en halvmur. Alt sammen i røde sten, som det eksisterende stuehus til venstre.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
16-07-2018 10:41

I Gedsbjerg har de flotte rødstensbygninger på Ullerslevgaard sat sit præg på det skønne område lige øst for Ullerslev. Men på få timer om aftenen 2. juledag i 2016 blev ladebygningerne lagt i ruiner, da stormen Urt hærgede.

- Jeg var til julefrokost hos en kammerat i nærheden, da der blev ringet. Dine lader brænder, og så var det ellers hjem i en fart. Der kom brandfolk helt fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev, men de kunne blot se til og sikre, at de meget høje flammer ikke fik fat i stuehuset. Men den hårde blæst fra vest gjorde, at ikke en gnist fløj den vej, husker gårdejer Thomas Andersen.

Nu kan han og kæresten Vibeke Hansen fra stuehusvinduerne i stedet glæde sig over, at nye bygninger i stil med de tidligere tre længer på rekordtid opføres af totalentreprenøren Hindsgaul Entreprise ApS fra Aarup.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.
Side 1 af 45 (890 artikler)Prev1234567434445Next