bannerPos

DLG-bygning kan købes for 30 millioner

Med samlingen i det nye DLG-hovedsæde ved Fredericia næste år, er kontorbygningen på Hvidkærvej ved Den Fynske Motorvej sat til salg.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-02-2019 07:55
Odense-kontoret sat til salg, og senest til juni næste år vil de fynske medarbejdere have plads i det nye DLG-domicil ved Den Nye Lillebæltsbro. Dog håber Lars Thorø, at de fynske sælgere fortsat vil kunne få plads hos bygningens nye ejere.

Gravemaskinerne er i fuld gang på den første mark til højre på den jyske side af Den Nye Lillebæltsbro. Her kommer DLG’s afløsning for Axelborg til at ligge.

Til gengæld er der nu sat et salgsskilt op ud for DLG’s hovedkontor ud til Den Fynske Motorvej i Odense. Pris: 30 millioner kroner for bygningen, der aktuelt huser 11 eksterne lejemål, og hvor der i alt er næsten 150 kontorpladser.

Planen er nemlig, at samtlige fynske DLG-medarbejdere får plads i det nye kontorhus, der tages i brug i juni måned næste år, og hvor der her bliver plads til 300 medarbejdere. Medarbejdere, som dels kommer fra Axelborg, dels fra de nærliggende regionskontorer i henholdsvis Syd- og Sønderjylland, Østjylland og Fyn, samt fra Vilofoss i Gråsten.

Fortsat sælgere på Fyn

Den fynske afdelingsdirektør Lars Thorø fortæller, at omkring 15 af driftsledelsen og administrationen allerede er flyttet fra Hvidkærvej i Odense til foreløbige, lejede lokaler i Fredericia by.

De resterende flytter løbende, frem til indvielsen af det nye hovedsæde i juni næste år.

- Dog håber vi, at der fortsat kan blive lokaler på Hvidkærvej til de fynske sælgere, som her kan mødes og køre ud herfra til de fynske kunder, nævner Lars Thorø.

Han oplyser, at der siden bygningen blev sat til salg i november, har været flere henvendelser, men at der aktuelt ikke er forhandlinger med eventuelle købere.

Afvikler på havnene

Med hensyn til faciliteterne på Odense Havn er den gamle administration og siloanlægget på den såkaldte FAF-ø under afvikling, mens det store kornanlæg med plads til 50.000 tons fortsætter uændret til oplagring og udskibning af primært højværdiafgrøder som brødhvede og raps, og som gødningslager.

På havnen i Svendborg er afhændet to siloer, og derfor kan det på Fyn komme til at knibe med plads til den forhåbentlig anderledes større høst, som med det store vintersædsareal og nuværende flotte afgrøder, venter i år.

- Der er ingen planer om udvidelser på Fyn, men til gengæld er lagerkapaciteten øget i Fredericia, hvor der er adgang for de allerstørste skibe. Derfor vil vi se mere fynsk korn sendt direkte derover, og på den måde skal det kun flyttes en gang inden eksport, påpeger DLG-direktøren.

Fredericia bliver centrum
I det hele taget bliver Fredericia meget centralt for DLG. Både på grund af havnefaciliteterne og med det nye hovedsæde. Men også fordi et nyt centralt varelager er undervejs i Taulov.

- Dette centrale anlæg vil gøre, at vi kan nedlægge flere lagre rundt i landet, og samtidig yderligere øge kundeservicen, påpegede koncernchef Kristian Hundebøll ved regnskabsmødet i Odense i sidste uge.

Her nævnte han, at samlingen i Fredericia giver store besparelser.

- Vort kommende hovedkontor i Fredericia gør det fremadrettet 50 millioner kroner billigere at drive DLG, og dertil kommer en ny vareterminal med måske 10-20 millioner, fremhævede han.

Til gengæld betegnede han det som et chok, at kommunalpolitikerne i Kolding vil have erhvervsaktiviteterne væk fra havnen.
- Her havde vi netop lagt et æg for en sikker havn, efter at blandt andet anlægget i Svendborg blev nedlagt, sagde Kristian Hundebøll.

 

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.
Side 1 af 45 (890 artikler)Prev1234567434445Next