bannerPos

DLG-bygning kan købes for 30 millioner

Med samlingen i det nye DLG-hovedsæde ved Fredericia næste år, er kontorbygningen på Hvidkærvej ved Den Fynske Motorvej sat til salg.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-02-2019 07:55
Odense-kontoret sat til salg, og senest til juni næste år vil de fynske medarbejdere have plads i det nye DLG-domicil ved Den Nye Lillebæltsbro. Dog håber Lars Thorø, at de fynske sælgere fortsat vil kunne få plads hos bygningens nye ejere.

Gravemaskinerne er i fuld gang på den første mark til højre på den jyske side af Den Nye Lillebæltsbro. Her kommer DLG’s afløsning for Axelborg til at ligge.

Til gengæld er der nu sat et salgsskilt op ud for DLG’s hovedkontor ud til Den Fynske Motorvej i Odense. Pris: 30 millioner kroner for bygningen, der aktuelt huser 11 eksterne lejemål, og hvor der i alt er næsten 150 kontorpladser.

Planen er nemlig, at samtlige fynske DLG-medarbejdere får plads i det nye kontorhus, der tages i brug i juni måned næste år, og hvor der her bliver plads til 300 medarbejdere. Medarbejdere, som dels kommer fra Axelborg, dels fra de nærliggende regionskontorer i henholdsvis Syd- og Sønderjylland, Østjylland og Fyn, samt fra Vilofoss i Gråsten.

Fortsat sælgere på Fyn

Den fynske afdelingsdirektør Lars Thorø fortæller, at omkring 15 af driftsledelsen og administrationen allerede er flyttet fra Hvidkærvej i Odense til foreløbige, lejede lokaler i Fredericia by.

De resterende flytter løbende, frem til indvielsen af det nye hovedsæde i juni næste år.

- Dog håber vi, at der fortsat kan blive lokaler på Hvidkærvej til de fynske sælgere, som her kan mødes og køre ud herfra til de fynske kunder, nævner Lars Thorø.

Han oplyser, at der siden bygningen blev sat til salg i november, har været flere henvendelser, men at der aktuelt ikke er forhandlinger med eventuelle købere.

Afvikler på havnene

Med hensyn til faciliteterne på Odense Havn er den gamle administration og siloanlægget på den såkaldte FAF-ø under afvikling, mens det store kornanlæg med plads til 50.000 tons fortsætter uændret til oplagring og udskibning af primært højværdiafgrøder som brødhvede og raps, og som gødningslager.

På havnen i Svendborg er afhændet to siloer, og derfor kan det på Fyn komme til at knibe med plads til den forhåbentlig anderledes større høst, som med det store vintersædsareal og nuværende flotte afgrøder, venter i år.

- Der er ingen planer om udvidelser på Fyn, men til gengæld er lagerkapaciteten øget i Fredericia, hvor der er adgang for de allerstørste skibe. Derfor vil vi se mere fynsk korn sendt direkte derover, og på den måde skal det kun flyttes en gang inden eksport, påpeger DLG-direktøren.

Fredericia bliver centrum
I det hele taget bliver Fredericia meget centralt for DLG. Både på grund af havnefaciliteterne og med det nye hovedsæde. Men også fordi et nyt centralt varelager er undervejs i Taulov.

- Dette centrale anlæg vil gøre, at vi kan nedlægge flere lagre rundt i landet, og samtidig yderligere øge kundeservicen, påpegede koncernchef Kristian Hundebøll ved regnskabsmødet i Odense i sidste uge.

Her nævnte han, at samlingen i Fredericia giver store besparelser.

- Vort kommende hovedkontor i Fredericia gør det fremadrettet 50 millioner kroner billigere at drive DLG, og dertil kommer en ny vareterminal med måske 10-20 millioner, fremhævede han.

Til gengæld betegnede han det som et chok, at kommunalpolitikerne i Kolding vil have erhvervsaktiviteterne væk fra havnen.
- Her havde vi netop lagt et æg for en sikker havn, efter at blandt andet anlægget i Svendborg blev nedlagt, sagde Kristian Hundebøll.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next