bannerPos

Udvider med ekstra bil, mand og USA-riller

Mads Kristensen (tv) og Brian Frederiksen er Servidos nye rilleteam.
06-01-2020 12:43
Spalterilleafdelingen i Servido – Himmerlands Vikarservice - kører nu med to servicebiler og har ansat en ekstra medarbejder.

Der er stor efterspørgsel efter at få rillet spalter og faste gulve i både kvæg- og svinestalde, så dyrene kan stå bedre fast, når de færdes i staldene.

Tidligere på året havde Servido-afdelingen svært ved at nå alle de henvendelser, de fik.

- Ventetiderne blev simpelthen for lange, lyder det fra Servido. 

Derfor blev der i sommer indkøbt en ny servicebil, der er indrettet specielt til spalterilning, og Rillehold II var en realitet.

En ekstra mand

Evan Larsen, der har været leder af rilleteamet siden opstarten, har tidligere dannet makkerpar med Brian Frederiksen. Han er uddannet landmand med stor erfaring i at arbejde med køer, blandt andet fra vikararbejde hos Servido og på forskellige kvæglandbrug.

Brian Frederiksen har nu fået ny makker. Det er Mads Kristensen, som også er uddannet landmand, med mange års erfaring som landbrugsvikar og fra andre malkekvægsbesætninger.

Mads Kristensen og Brian Frederiksen bemander den nye servicebil, og tager sig nu af rilleopgaver primært i Danmark, men også i Sverige. Desuden har de haft en rilletur til Bornholm i efteråret.

Evan Larsen, der har ønsket at trappe lidt ned, tager sig nu primært af kunder i Jylland.

Nye riller og genopfriskning

Rilleafdelingen har siden opstarten i 2006 rillet et areal svarende til langt over 100 hektar.

- Konceptet er blevet populært hos landmændene, fordi det giver bedre dyrevelfærd og dermed færre dyrlægeregninger, lyder det fra Servidos spalterille-team.

De primære opgaver, der bestilles, er nye riller i eksisterende stalde, men det er også rilning af gulve i nybyggerier, hvor det ofte er entreprenøren, der bestiller opgaverne.

I de senere år har man også oplevet bestillinger på genrilning af spalter og gulve, der blev rillet for over ti år siden.

- Rillerne bliver nedslidte og glatte med tiden, men vi kan sagtens genrille gulvene, og derved undgå faldskader og udskridninger, siger Evan Larsen.

USA-modellen

Rilleafdelingen har desuden lanceret et helt nyt koncept »USA-modellen«, hvilket også har øget efterspørgslen på rilning.

Det er en model, hvor rillerne skæres 19 millimeter brede og 10 millimeter dybe og med 6 centimeters mellemrum med en ny og kraftigere rillemaskine.

Det betyder, at der skal rilles knap så ofte, og der er mindre risiko for, at rillerne slæmmer til.

teba

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Nødvendig nedskydning

Der skal afskydes flere dåer og kalve, lyder det fra landbrugets repræsentant i den fynske hjortevildtgruppe, efter landmænd oplever flere og flere markskader i takt med den øgede bestand af dåvildt.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.

Leif Hagelskjær bliver landskonsulent

Chefen for planteavlsafdelingen i Centrovice rykker til Seges.

Ny maskine til bedre tider

Hos Åskovgård Mink I/S mener Jørgen og Jens Jensen at kunne se lyset for enden af tunnelen efter seks år med underskud.

Flere udstillere end nogensinde før

Midt i januar går det løs med årets NutriFair, og messen har ikke mindre end 270 udstillere.

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Gyldent svineår i sigte

Med en aktuel notering på over 13 kroner og udsigt til en fortsat stigning tegner 2020 til at blive et super godt år for svineproducenterne.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.
Side 1 af 43 (845 artikler)Prev1234567414243Next