bannerPos

1.100 ekstra kvadratmeter til soholdet

Svineproducent og bygherre Tony Lægsgaard på Hvidtfeldtgaard i Illebølle på Langeland glæder sig over den vellykkede byggeproces i forbindelse med opførelsen af en ny drægtighedsstald, tilbygning til foderladen og en ny gastæt silo til majs.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
10-11-2018 08:00
Kjargaard Byg A/S er hovedentreprenøren bag en nyopført drægtighedsstald på Hvidtfeldtgaard på Langeland.

- Hvis vi som landmænd skal være glade for vejret og den tørre sommer, så har vi haft grund til det i forbindelse med byggeriet. For det er gået stærkt, og det er gået rigtig godt.

Svineproducent og bygherre Tony Lægsgaard på Hvidtfeldtgaard i Illebølle på Langeland glæder sig over den vellykkede byggeproces i forbindelse med opførelsen af en ny drægtighedsstald, tilbygning til foderladen og en ny gastæt silo til majs.

Der er tale om en staldudvidelse til drægtige søer på omkring 1.100 kvadratmeter, der er opført med Kjargaard Byg A/S som hovedentreprenør på projektet, hvor Thomas Jensen har stået for projektledelsen.

Det første spadestik blev taget midt i juli måned, og allerede den 26. oktober - godt tre måneder senere – kunne stalddøren åbnes for interesserede ved et åbent hus arrangement.

Læs reportagen fra Hvidtfeldtgaard på Langeland i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede her fra i dag læses på hjemmesiden – klik på avisen bag logoet øverst til højre her på siden.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next