bannerPos

1.100 ekstra kvadratmeter til soholdet

Svineproducent og bygherre Tony Lægsgaard på Hvidtfeldtgaard i Illebølle på Langeland glæder sig over den vellykkede byggeproces i forbindelse med opførelsen af en ny drægtighedsstald, tilbygning til foderladen og en ny gastæt silo til majs.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
10-11-2018 08:00
Kjargaard Byg A/S er hovedentreprenøren bag en nyopført drægtighedsstald på Hvidtfeldtgaard på Langeland.

- Hvis vi som landmænd skal være glade for vejret og den tørre sommer, så har vi haft grund til det i forbindelse med byggeriet. For det er gået stærkt, og det er gået rigtig godt.

Svineproducent og bygherre Tony Lægsgaard på Hvidtfeldtgaard i Illebølle på Langeland glæder sig over den vellykkede byggeproces i forbindelse med opførelsen af en ny drægtighedsstald, tilbygning til foderladen og en ny gastæt silo til majs.

Der er tale om en staldudvidelse til drægtige søer på omkring 1.100 kvadratmeter, der er opført med Kjargaard Byg A/S som hovedentreprenør på projektet, hvor Thomas Jensen har stået for projektledelsen.

Det første spadestik blev taget midt i juli måned, og allerede den 26. oktober - godt tre måneder senere – kunne stalddøren åbnes for interesserede ved et åbent hus arrangement.

Læs reportagen fra Hvidtfeldtgaard på Langeland i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede her fra i dag læses på hjemmesiden – klik på avisen bag logoet øverst til højre her på siden.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next