bannerPos

Veterinært beredskab på vingerne i fjerkræbranchen

Redaktionen

11-06-2013 10:24
Fjerkræraadet har indgået en aftale med Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste

I begyndelsen af året meddelte Videncentret for Landbrug, at fjerkræklinikken nedlægges.

Siden har Fjerkræraadet undersøgt markedet for at finde en samarbejdspartner til løsning af fjerkræbranchens veterinære beredskab. Det oplyser Fjerkræraadet.

- I Fjerkræraadet ønsker vi et veterinært beredskab, så fjerkræbranchens høje veterinære stade kan opretholdes, ligesom Fjerkræraadet løbende ønsker at have et overblik over fjerkræbranchens veterinære status og forbruget af antibiotika, siger formand i Fjerkræraadet Martin Hjort Jensen i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at i Fjerkræraadets søgen efter en ny samarbejdspartner har det været afgørende at finde en fælles brancheløsning for det veterinære beredskab, og Fjerkræraadet har vurderet, at et samarbejde med Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste (LVK) er den bedste løsning for at få løst opgaven.

Det er planen, at LVK vil oprette et landsdækkende net af dyrlæger med fjerkræfaglig viden, så fjerkræproducenter, uanset hvor de bor, kan få veterinærfaglig rådgivning.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next