bannerPos

Anmeld både de store og de små arbejdsskader

En lovændring, der er trådt i kraft her i 2020, betyder, at skader, der går over af sig selv, samt skader, der ikke kræver behandling, stadig kan udgøre en arbejdsskade. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
03-06-2020 08:00
- Det er en god idé at anmelde alle skader, store som små – det giver din medarbejder bedre chancer for at opnå erstatning for varige mén eller tab af erhvervsevne, lyder opfordringen blandt andet fra Claus Munk, juridisk seniorkonsulent hos Patriotisk Selskab.

Hvis en medarbejder får en arbejdsskade, skal skaden som udgangspunkt anmeldes senest ni dage efter, at den indtrådte.

Ifølge juridisk seniorkonsulent Claus Munk fra Patriotisk Selskab er der tale om en arbejdsskade, hvis en medarbejder er kommet til skade på grund af en hændelse eller påvirkning, der skyldes arbejdets forhold.

En lovændring, der er trådt i kraft her i 2020, betyder, at skader, der går over af sig selv, samt skader, der ikke kræver behandling, stadig kan udgøre en arbejdsskade. Herved kan medarbejderen hurtigere få en afklaring på, om skaden skyldes forhold på arbejdspladsen. 

På den sikre side

- Det er en god idé at anmelde alle skader, store som små – det giver din medarbejder bedre chancer for at opnå erstatning for varige mén eller tab af erhvervsevne. Hvis skaden ikke er anmeldt senest et år, efter den er opstået, risikerer din medarbejder at miste retten til erstatning – og du risikerer en bøde, lyder det fra Claus Munk.

Er der tale om en mindre skade, der hverken kræver behandling eller sygemelding, behøver skaden dog ikke at anmeldes i første omgang. Men hvis medarbejderen efterfølgende bliver sygemeldt eller får at vide, at der er risiko for varige gener, så opfordrer konsulenten til, at arbejdsgiver skynder sig at anmelde skaden alligevel. 

Tegn en arbejdsskadeforsikring

- Hvor dine medarbejdere automatisk er omfattet af en arbejdsskadeforsikring og kan opnå erstatning, så længe skaden anmeldes korrekt, så står det anderledes til for selvstændige erhvervsdrivende. Hvis du ikke allerede har tegnet en særskilt arbejdsskadeforsikring for dig selv, så skynd dig at gøre det.

- Husk også din ægtefælle, hvis hun hjælper til med arbejdet. Hun er nemlig heller ikke automatisk dækket af en forsikring – heller ikke selvom hun er lønmodtager og arbejder på lige vilkår med de andre medarbejdere, lyder opfordringen endvidere fra Claus Munk.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next