bannerPos

Legat til talentfuld montør

Fra overrækkelsen af jubilæumslegatet ses fra venstre værkfører hos Flemløse Maskinforretning, Christoffer Hviid, indehaver af Flemløse Maskinforretning, Martin Andersen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Mathias Lundehave Kristensen og næstformand i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard
09-07-2019 10:27
Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

- Det kan vist ikke blive bedre med de fine karakterer. Du er en rigtig god ambassadør fra vores branche. Det er meget vigtigt, at vi har sådan nogen som dig til at gøre omverdenen opmærksom på landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen – for det er en rigtig god uddannelse.

Sådan lød det fra næstformanden i Dansk Maskinhandlerforening, maskinhandler Lars Søndergaard, Nr. Højrup, da han forleden var taget til Flemløse Maskinforretning for at overrække foreningens jubilæumslegat på 10.000 kroner til Mathias Lundehave Kristensen.

I 2017 blev han hædret som Danmarks Bedste Lærling fra Teknisk Skole i Aars, med et eksamensbevis med stort set kun 12-taller – og enkelte 10-taller.

Mathias er lige kommet hjem fra et længere ophold i Australien, hvor han har arbejdet for en lokal Case IH forhandler.

Den 25-årige legatmodtager er nu tilknyttet Flemløse Maskinforretning, som udekørende montør på hele Fyn med egen servicebil.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år fire legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan.

 

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.
Side 1 af 45 (896 artikler)Prev1234567434445Next