bannerPos

Legat til talentfuld montør

Fra overrækkelsen af jubilæumslegatet ses fra venstre værkfører hos Flemløse Maskinforretning, Christoffer Hviid, indehaver af Flemløse Maskinforretning, Martin Andersen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Mathias Lundehave Kristensen og næstformand i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard

Redaktionen

09-07-2019 10:27
Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

- Det kan vist ikke blive bedre med de fine karakterer. Du er en rigtig god ambassadør fra vores branche. Det er meget vigtigt, at vi har sådan nogen som dig til at gøre omverdenen opmærksom på landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen – for det er en rigtig god uddannelse.

Sådan lød det fra næstformanden i Dansk Maskinhandlerforening, maskinhandler Lars Søndergaard, Nr. Højrup, da han forleden var taget til Flemløse Maskinforretning for at overrække foreningens jubilæumslegat på 10.000 kroner til Mathias Lundehave Kristensen.

I 2017 blev han hædret som Danmarks Bedste Lærling fra Teknisk Skole i Aars, med et eksamensbevis med stort set kun 12-taller – og enkelte 10-taller.

Mathias er lige kommet hjem fra et længere ophold i Australien, hvor han har arbejdet for en lokal Case IH forhandler.

Den 25-årige legatmodtager er nu tilknyttet Flemløse Maskinforretning, som udekørende montør på hele Fyn med egen servicebil.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år fire legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan.

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next