bannerPos

Landbrugsseminar i Roskilde

Landbrugsstyrelsen har igen i år inviteret til seminarer rundt om i landet, og torsdag den 23. januar foregår det i Roskilde.
18-01-2020 10:57
Torsdag den 23. januar står Landbrugsstyrelsen bag et seminar på Comwell Roskilde, hvor en ny mobilapp bliver præsenteret.

SEMINAR Landbrugsstyrelsen har igen i år inviteret til seminarer rundt om i landet, så konsulenter, landmænd og andre interesserede har mulighed for at forberede sig på, hvad der er sket af ændringer – både lovmæssigt og i forhold til tast-selv-systemet siden sidste år.

Et enkelt seminar foregår øst for Storebælt, og det er torsdag den 23. januar på Comwell Roskilde, hvor der er plads til 250 deltagere.

- Det overordnede emne for seminarerne er ansøgningsrunden for arealstøtte, oplyser Landbrugsstyrelsen, som videre meddeler:

- Derfor vil der være orientering om erfaringerne fra sagsbehandlingen i 2019, herunder målrettet kvælstofregulering og indberetning af efterafgrøder, nyt om satellitbaseret kontrol, samt nyt om arealstøtten i 2020 og hvordan man udfylder fællesskema og indberetter efterafgrøder.

Et af formiddagens emner vil være, hvordan monitoreringen gik i 2019 og hvilke nye tiltag der kommer i 2020.

- Vi vil fortælle om trafiklysets modtagelse, og erfaringerne fra kontrollen af de røde marker vil blive præsenteret, fortæller Landbrugsstyrelsen, som gør opmærksom på, at der i 2020 vil blive introduceret en mobilapp, der skal anvendes til afgivelse af høringssvar på de røde marker, og at der vil komme nærmere informationer om planerne med den.

jhal

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next