bannerPos

Kameraovervågning af stalde bliver stadig mere populært

Jesper Kiib Nielsen, IT-konsulent hos Jysk IT (til højre), og kollegaen Tom Jensen, præsenterede overvågningskameraer til stalde i forbindelse med NutriFair-messen.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
01-02-2020 11:04
Jysk IT har specialiseret sig inden for kameraovervågning af stalde. Og både teknologi og efterspørgsel er i rivende udvikling.

STALDOVERVÅGNING Behovet for kameraovervågning og opdateret IT på landbrugsbedrifterne er stigende, og branchen og løsningerne er inde i en rivende udvikling.

Det mærker man hos én af udbyderne på markedet, Jysk IT i Billund, der igen i år var blandt udstillerne på NutriFair-messen i Fredericia.

Her præsenterede man blandt andet det brede program af overvågningskameraer, der opfylder og løser mange formål i landbruget.

- Man kan roligt sige, at kameraovervågning har været en succes – både blandt landmænd, der skal have nye kameraer, og hos landmænd, hvor der skal opgraderes og udvides med flere kameraer, fortæller Peter Vilstrup Tomsen, direktør i Jysk IT.

Han opdeler kamera-kunderne i tre grupper: De, der ikke har haft kamera før. De, der er startet med et enkelt kamera og vil have koblet flere enheder til. Og endelig De, der har flere ejendomme og skal have flere kameraer.

Mange muligheder

Kameraovervågning bruges til en lang række formål inden for landbrug. Ikke mindst inden for satellit-ejendomme, hvor en landmand kan have ejendomme på flere lokaliteter – og ikke nødvendigvis ejendomme, der ligger tæt på hinanden.

- Det giver overblik og muligheder. For eksempel kan en landmand på Sjælland, der har købt gårde i Jylland koble alle ejendomme sammen i systemet. Fra kontoret kan han overvåge alle gårde og stalde hele tiden, forklarer Jesper Kiib Nielsen, IT-konsulent hos Jysk IT.

Opgradering af it-systemer

Det er ikke kun inden for kameraovervågning, at Jysk IT er specialister. Man tilbyder også en række totale IT-løsninger – både til landbruget og en række andre brancher og virksomheder.

- Blandt andet har vi senest fået en række tandlægeklinikker med, fortæller Peter Vilstrup Tomsen, der i dag står i spidsen for en IT-virksomhed med omkring 50 ansatte.

Landbruget er stadig den største del af kundegruppen hos Jysk IT, og her både tilbyder man, og står allerede for IT-løsningerne i mange bedrifter landet over.

Lige for tiden handler det blandt andet om opgradering og opdatering af Windows-systemer, hvor Windows 7 systemer udfases, da supporten netop er stoppet. og Windows 10 skal overtage, så man kan holde systemet sikkert, udbygget og opdateret.

Infoskærm i frokoststuen

Generelle informationer, instruktioner, arbejdsopgaver, beskrivelse, tal, registrering og interne informationer til medarbejdere. Det kan klares med opslagstavler, sedler, beskeder og andet, men man kan også vælge at samle det hele i en smart stor elektronisk infoskærm i frokoststuen på bedriften.

Og det er præcis den løsning, som Jysk IT har udviklet og tilbyder landbruget.

-  Det er en smart måde at samle det hele på, så både landmanden og hans medarbejdere hele tiden har overblikket, forklarer Jesper Kiib Nielsen.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next