bannerPos

Fynboer besøgte sjællandsk gods

Den 33-årige godsejer Jacob de Neergaard fortalte om Gyldenholm Gods historie og fremtidige planer til de fynske gæster.

Tekst og foto: Henriette Lemvig

Fagjournalist
02-06-2019 08:00
På vej hjem fra frødagen på Stevns fik Gyldenholm Gods ved Slagelse besøg af 45 interesserede Centrovice-landmænd.

45 medlemmer fra Centrovice var i forrige uge på besøg på Gyldenholm Gods ved Slagelse. Det skete på hjemmeturen fra Store Frødag på Stevns.

Gyldenholm Gods driver cirka 800 hektar planteavl inklusiv forpagtninger og cirka 700 hektar skov mellem Slagelse og Fuglebjerg. Godset drives konventionelt på en egn med flad jord, primært bestående af stiv lerjord, og der dyrkes hvede, vinterbyg, vinterraps, sukkerroer og konservesærter. 

Godsets forvalter Herluf Pilgaard-Sørensen, der med en fortid som elev på Dalum Landbrugsskole kendte flere af deltagerne, viste dele af arealet frem og fortalte om tankerne bag dyrkningen.

Matriceanlæg for efterafgrøder

Der blev endvidere tid til at besigtige godsets matriceanlæg, der er planlagt til at skulle tage 40-50 procent af kvælstoffet ud af drænvandet.

- Vi afvander 120 hektar til anlægget, og der bliver taget prøver af vandet, både når det kommer ind i anlægget, og når det ledes ud igen, så vi er spændte på, hvilken virkning det kommer til at have på sigt. 

- Kan driftsomkostningerne gå lige op med de efterafgrøder, vi forhåbentlig bliver godskrevet på grund af anlægget, så er det jo en udmærket løsning, sagde Herluf Pilgaard-Sørensen.

Da Centrovice besøgte Gyldenholm var de netop i gang med at få sået konservesærter.

- Det er lidt til den sene side, men det kan sagtens gå, vurderede godsforvalteren og understregede, at ærterne ligger på linje med en god hvede, og at det er en fantastisk forfrugt til ejendommens øvrige afgrøder.
 

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.
Side 1 af 45 (890 artikler)Prev1234567434445Next