bannerPos

Fordomsburgere og Skurkeburgere på årets Folkemøde

Der skal gøres op med fordomme om kød og klima på årets Folkemøde, fortæller Astrid Gade Nielsen fra Danish Crown. Arkivfoto

Henning K. Andersen

11-06-2019 15:58
Normalt er Bornholm kendt for røgede sild, men når Folkemødet i denne uge går i luften, bliver det også med den såkaldte Fordomsburger og Skurkeburger på menuen.

”Du skal ikke tro på alt, hvad du får serveret!”. Sådan står der bl.a. i beskrivelsen af den Fordomsburger, som Danish Crown sælger på årets Folkemøde.

Der er mange fordomme om kød og klima, og Danish Crown har til Folkemødet blandt andet komponeret en velsmagende burger med svinekød og serverer samtidig forklaringen på, hvordan klimaftrykket fra et kilo grisekød kan halveres inden 2030. Det oplyser slagterigiganten i en pressemeddelelse.

Fordomsburgeren serveres fra Danish Crowns store madbod, der er centralt placeret på Festivalpladsen. Fra Danish Crown Beefs foodtruck vil blive serveret Skurkeburgere. Skurkeburgeren går under beskrivelsen ”Aldrig har dine fordomme smagt så godt!” – fordi oksekød ofte udråbes til den store klimaskurk.

Det er altså ikke helt almindelige burgere, der er med i år.

- Udover muligheden for at synliggøre udgangspunktet for vores virksomhed, nemlig mad, tager vi i år også fat i samtalen om bæredygtigt kød. Folkemødet handler i år om FN’s 17 Verdensmål, og derfor er det oplagt, at vi fortæller om vores bæredygtighedsstrategi. Vores bornholmske landmænd har lovet at hjælpe til og tage en snak med dem, der gerne vil vide lidt mere om, hvordan vores produkter bliver til fra jord til bord – og hvordan vi integrerer bæredygtighed i produktionen, siger Astrid Gade Nielsen, der er VP Group Communications i Danish Crown.

Udover at sikre, at de over 100.000 deltagere kan få fyldt maverne, deltager Danish Crown også i hele 8 debatter om blandt andet bæredygtighed og arbejdsmiljø.

- Vi vil selvfølgelig gerne give både politikerne og andre meningsdannere et bredere og mere nuanceret syn på, hvad vores ejere og vi står for som virksomhed – også i forhold en mere bæredygtig fremtid. Både gennem den kommunikation vi laver omkring de burgere, vi har med på Folkemødet, men også gennem de debatter vi deltager i, siger Astrid Gade Nielsen og fortsætter:

- Det bliver meget spændende at møde deltagerne på Folkemødet og høre om deres syn på både Danish Crown og dansk landbrug. Vi skal heller ikke glemme, at vi er den næststørste private virksomhed på Bornholm, så der er mange perspektiver i vores deltagelse på Folkemødet, siger Astrid Gade Nielsen.

Folkemødet afvikles i Allinge fra den 13. til den 16. juni. I år står det i verdensmålenes tegn. De danner rammen for debatterne og for at oversætte de globale mål til konkrete hverdagsmål for Danmark.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next