bannerPos

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Arla Food Fest er et af sommerens nyeste tilløbsstykker. Således også i år.

Henning K. Andersen

24-06-2019 12:59
Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Tør du smage på alle de spiselige poster i Madmodsløbet, se et dyr blive dissekeret eller opleve en ung kemiker fra kemilandsholdet lave skumpølser af lever? Så skal du med til dette års Arla Food Fest.

Igen i år inviterer Arla alle børn, barnlige sjæle og nysgerrige madelskere til madfestivalen Arla Food Fest, der kan opleves både i Aarhus og i København. Festivalens formål er at vække børn og unges interesse for nye råvarer og anderledes madoplevelser, samtidig med at festivalens mange aktiviteter skal inspirere til sundere og mere bæredygtige madvaner.

På programmet finder du blandt andre Emil Obel, vinder af Den Store Bagedyst 2018, der viser, hvordan du selv kan kreere fine kagemesterværker i portionsstørrelser. Du kan også komme en tur i smørkøkkenet og lære at ryste smør eller hilse på en landmand og hans køer.

- Arla Food Fest har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad og udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation. Madlavning bliver ofte noget, vi forældre vil have hurtigt overstået, fordi vi ikke orker at tvinge ungerne til at være med. Så det er virkelig vigtigt, at vi som fødevarevirksomhed hjælper med at inspirere flere børn og unge til at gå med i køkkenet, så de kommer til gryderne af egen lyst, siger Anja Sønderberg Søholm, der er eventchef i Arla og har det overordnede ansvar for Arla Food Fest.

Arla Food Fest støtter MADlejr og kampen mod madspild
Udover at inspirere børn og barnlige sjæle til at kaste sig ud i madlavning, har Arla Food Fest i år stort fokus på bæredygtighed, og du vil derfor se mange forskellige miljøvenlige aktiviteter på programmet. Du kan blandt andet tage på rest-a-fari med Arla Fondens MADlejr, hvor du lærer at trylle madrester om til lækre vafler eller deltage i madspildsorganisationen Too Good To Go’s fællesspisning, hvor Rub og Stub omdanner overskydende råvarer til et vaskeægte madfestivalsmåltid.

- Bæredygtighed er et vigtigt fokus for Arla, og vi ved, at rigtig mange unge også er optagede af blandt andet klimaudfordringerne. Derfor er der masser af bæredygtighedsaktiviteter ved årets Arla Food Fest, siger Anja Sønderberg Søholm og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi står sammen om at bekæmpe klima- og miljø-problemerne, og at vi viser, at det at spise bæredygtigt sagtens kan gøres til en sjov og positiv ting. For eksempel ved at trylle madrester om til lækre vafler, som de gør det på rest-a-farien eller bygge sin egen fårekyllingefarm, som de gør det ved Copenhagen Bug Fest.

Mens alt den overskydende mad enten har fået en plads på programmet eller doneres til madspildsbekæmpende organisationer, går indtægten fra billetsalget til Arla Fondens MADlejr. En MADlejr, der, ligesom Arla Food Fest, har til formål at øge børns viden om og interesse for madlavning.

Om Arla Food Fest
Arla Food Fest er en madfestival for børn og unge, der gennem overraskende smagsoplevelser, har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad samt at udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation. I år afholdes madfestivalen i Søndermarken i København d. 31. august 2019 og på Tangkrogen i Aarhus fra d. 6.-8. september 2019.

Arla Food Fest arrangeres i samarbejde med Arla Fonden, Culture Works og Claus Meyers fond Melting Pot, der afholder Madmodsløbet i København. Indtægten fra armbåndssalget til Arla Food Fest går til, at flere børn og unge kan komme på Arla Fondens MADlejr og få mod på at kaste sig ud i madlavning og på sigt forandre deres daglige vaner. Alle overskudsråvarer fra Arla Food Fest bliver doneret til organisationer, der arbejder for kampen mod madspild.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next