bannerPos

Færdselsstyrelsen giver midlertidigt grønt lys

17-10-2020 13:38

Maskinstationer kan resten af den igangværende sæson køre til biogasanlæg og andre industrianlæg med brede køretøjer.

TRANSPORT For nylig frarådede Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) al kørsel til biogas- og industrianlæg med maskiner bredere end 2,55 meter, fordi politiet havde ændret fortolkning af dimensionsbekendtgørelsen og på den baggrund haft en sag med et DM&E-medlem.

Nu bakker Færdselsstyrelsen imidlertid op om DM&E’s fortolkning, og det forventes, at politiet trækker deres bødeforlæg tilbage. Det skriver DM&E i en pressemeddelelse.

DM&E meddeler videre, at det resten af året er tilladt for maskinstationer at køre til biogas- og andre industrianlæg, hvis altså anlægget er kunde til maskinstationen.

For at blive betegnet som kunde skal biogasanlægget bestille og betale opgaven. Den nye fortolkning betyder, at problemet med de brede køretøjer i denne sammenhæng er løst for den nuværende sæson.

Almindelig landbrugsopgave

»Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at bestemmelsen skal forstås ud fra sin ordlyd. Det vil sige, at en maskinstation efter dimensionsbekendtgørelsens § 4, stk. 1 og 2, må køre mellem maskinstationens adresse og de kunder, maskinstationen har indgået aftale med«, fastslår Færdselsstyrelsen i en mail.

Når biogasanlæg er kunder hos en maskinstation, udfører maskinstationen en almindelig landbrugsopgave. Dette er beskrevet i dimensionsbekendtgørelsen, og DM&E har derfor tidligere fortolket det som lovligt. Med Færdselsstyrelsens nye udmelding bakker de således op om DM&E.

Mulige ændringer på vej

Selv om der er opbakning på nuværende tidspunkt, skal maskinstationerne holde øje med ændringer, da Færdselsstyrelsen overvejer en ændring af bestemmelsen.

»Færdselsstyrelsen finder, at bestemmelsen ikke er hensigtsmæssig under de nuværende forhold, hvorfor en ændring heraf overvejes«, lyder det i mailen fra Færdselsstyrelsen.

I DM&E er der tilfredshed med Færdselsstyrelsens håndtering af sagen.

- Vi er glade for den gode dialog, vi har haft med Færdselsstyrelsen og Rigspolitiet i forbindelse med den her sag. De har håndteret sagen hurtigt og er kommet med et klart svar, vi kan bruge her og nu, siger Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro.

jhal

0

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.
Side 1 af 61 (1208 artikler)Prev1234567596061Next