bannerPos

Besøg et minivådområde

Flere og flere minivådområder dukker op i landskabet – som effektive virkemidler mod udledning af kvælstof og fosfor til søer og fjorde.
17-10-2020 15:47

Lodsejere over hele landet inviterer til åbent minivådområde torsdag den 29. oktober.

ARRANGEMENT Landmændene i hele landet har taget minivådområderne til sig som et virkemiddel. Gennem de seneste tre år er der søgt om tilskud til omkring 600 anlæg, som skal bidrage til at mindske udledningen af kvælstof og fosfor til søer og fjorde.

Der bliver nu chance for at se, hvordan 16 forskellige landmænd landet over har etableret eller er undervejs med et sådant minivådområde. Det sker ved et åbent hus-arrangement torsdag den 29. oktober.

Arrangementerne er ikke mindst for lodsejere, som overvejer at etablere et minivådområde, eller interesserede, som bare gerne se og høre mere om anlæggene.

Tre på Sjælland

Øst for Storebælt er der tre steder – alle på Sjælland – åbent minivådområde, og det er hos Ole Kildegård mellem Sorø og Glumsø, på Torbenfeldt Gods ved Mørkøv og hos Rasmus Andreassen ved Karise.

Hos Ole Kildegård er det i tidsrummet klokken 10 til 12, mens det de to andre steder er fra klokken 13 til 15.

Det er gratis at deltage, og man kan godt besøge flere forskellige områder på én dag. Det er dog vigtigt at tilmelde sig forinden på hjemmesiden www.tilmeld.dk/aabentminivaadomraade2020.

eh

0

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.
Side 1 af 61 (1208 artikler)Prev1234567596061Next