bannerPos

Forberedelse på ferien

Det giver ro i maven, hvis man ved, der er godt styr på bedriften derhjemme. Foto: Colourbox
27-06-2020 23:01

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

PLANLÆGNING Det er ferietid – og uanset, om der kommer en ferieafløser på bedriften eller der dækkes ind for hinanden, så skal man forberede både medarbejdere og virksomhed, inden ferien påbegyndes.

Nogle medarbejdere får måske nye opgaver i ferietiden, fordi de skal afløse hinanden, og det kræver forberedelse. Og det er ejerens ansvar, at opgaverne bliver løst og medarbejderne er trygge, selv om de får nye opgaver.

Det påpeger ledelsesrådgiver Jette Sandager, der har tre gode råd til virksomhedsejere, som vil gå på ferie med ro i maven og glade medarbejdere.

Skab overblik over opgaverne, beskriv opgaverne og påskøn indsatsen. Sådan lyder de tre »enkle« råd fra Jette Sandager.

Prioritering af opgaver

Hun anbefaler, at man skriver alle opgaver ned – for de mere komplicerede opgaver kan det sågar være nødvendigt at beskrive hvordan opgaverne skal løses.

- Først og fremmest handler det om at give alle et overblik over de opgaver, der skal løses i ferieperioden. Og det er både de daglige rutiner og de ekstraordinære opgaver, der skal skrives ned, så alle ved, hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, siger Jette Sandager.

Hun anbefaler også, at man starter med de opgaver, der er vigtigst, og ikke kan vente til der er fuld bemanding på i virksomheden. Det er vigtigt, at alle kender prioriteringen af opgaverne, ellers vil der være ansatte, der fortsætter deres arbejde som sædvanlig – uden at tage højde for ferieændringer.

Kalender eller tavle

En helt almindelig kalender eller en tavle er et rigtig godt redskab, når man skal skabe overblik over de opgaver, medarbejderne skal løse og hvem, der skal løse dem. 

- Med en kalender eller tavle kan alle se, hvad der skal laves og hvem der skal gøre det. På den måde minimerer man risikoen for misforståelser, siger ledelsesrådgiveren og minder om, at der i ferieperioden skal udpeges en, der er ansvarlig for bedriften.

- Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats.

Jette Sandager

I perioder, hvor der måske er lidt underbemanding og ekstra travlt, er det vigtigt at påskønne medarbejdernes indsats.

- Det kan være en sodavand i varmen, kage til kaffen om eftermiddagen, eller hvad man nu kan finde på. Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats, lyder rådet fra Jette Sandager.

Har man allerede en personalehåndbog, er man godt på vej til en god ferieplanlægning. Personalehåndbogen beskriver nemlig retningslinjer for registrering af overarbejde, pauser og meget andet.

jhal

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next