bannerPos

Opdag infektionen tidligere

GEA DairyMilk M6850-sensoren, som Hans Kargaard Schulz fra Ullerslev-virksomheden her viser, har fået tre stjerner på Agromek. Foto: Christian Carus

Christian Carus

Journalist
30-11-2018 08:18
GEA Mullerup’s nye celletalssensor fanger infektioner, før koen får egentlig yverbetændelse.

Med en måling af celletallet på hver yverkirtel og med 200 resultater hver sekund fra malkestart til -slut, giver den trestjernede Agromek-nyhed fra GEA Farm Technologies Mullerup A/S i Ullerslev et hav af oplysninger, der gør det mulig at spore en kommende yverbetændelse tidligere, end man ellers ville være i stand til.

- Med resultater på celletal fra hver eneste malkning kan man fange en stigning 8-12 timer før, det ville blive en rigtig yverbetændelse. Det betyder, at man kan nå at lave en mild behandling, før det bliver rigtig alvorligt, forklarer Hans Kargaard Schulz, der er manager for GEA’s tekniske service i Skandinavien.

Modulet – GEA DairyMilk M6850 – kan monteres på firmaets DPQ-robotter, der både fås enkeltstående og som karrusel-robotter.

Lige nu er der på verdensplan cirka 2.000 DPQ-robotter i drift, heraf to i Danmark på en bedrift i Kongerslev ved Aalborg.

Separation

Mens celletalsmåleren giver resultater for hver kirtel, har landmanden mulighed for at separere mælken fra hver.

- Så hvis celletallet på én kirtel er for højt, kan man vælge enten at sende mælken fra den i afløbet eller over i tanken til kalvemælk. På den måde får man en stor fleksibilitet og muligheden for at holde celletallet i mælken, der skal leveres til mejeriet, lavt, siger Hans Jargaard Schulz, der har oplevet stor interesse for sensoren.

Og mens GEA’s malkerobotter stadig har svært ved at hamle op med de to store, Lely og DeLaval. på det danske marked, klarer fabrikanten sig godt i andre lande.

- I Holland har vi en stor markedsandel og leverede i 2017 140 robotter, fortæller Schulz, der for nylig også har sat en karrusel med 80 robotter i produktion til en amerikansk bedrift.

- Den kan malke 5-600 køer i timen, fortæller han.

Læs mere fra Agromek-udstillingen hver dag i Effektivt Landbrug og i næste uges LandbrugFyn.
 

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next