bannerPos

- Gården og familien betyder alt

Jordskokker, som Christian Esbech her viser, var sidste sæsons store afgrøde på Esbechgaard. Afgrøden blev dyrket på 40 hektar.

Ebbe Mortensen

Freelance journalist
04-01-2019 08:00
Christian Esbech er tredje generation på Esbechgaard, hvor der dyrkes økologiske grønsager.

- Gården og familien betyder alt.

Christian Esbech er klar til at strække sig meget langt, for at han og familien også fremover kan nyde tilværelsen på Esbechgaard, som ligger naturskønt ud til Odense Fjord.

- Jeg er vokset op med grønsagsproduktion, så det er en familietradition og hjerteblod for mig, siger den unge landmand, som startede omlægningen af produktionen til økologi i 2016.

I starten var økologien ikke passion, men en nødvendighed.

- Det var simpelthen et krav fra kæderne. De grønsager, vi producerer, specielt grønkål, jordskokker og fennikel er små artikler, som i dag kun kan sælges i den økologiske variant, fortæller Christian Esbech.

- Det er sjovt at arbejde med økologien. En af økologiens helt store fordele er, at man får en større samfundsaccept. Som landmænd arbejder vi hver dag mange timer for få penge, så det er rart at få et skulderklap for det, vi brænder for og lægger hele vores liv i, siger den fynske økolog.

45 ha med økologi

Omlægningen til økologi har for nogle af gårdens produkter været et let skridt at tage. Det gælder for eksempel jordskokkerne og grønkålen.

- Dem sprøjtede vi stort set ikke i forvejen. På andre områder har omlægningen været vanskeligere, men efterhånden tager jeg det mere som en udfordring end som noget, der er træls, siger Christian Esbech.

I år driver han 45 hektar af gårdens jord 100 procent økologisk. Desuden lægger han 30 hektar mere om hvert år.

- Det er planen, at alle vores marker på sigt skal lægges om til økologisk drift. Men vi har nogle problemer med næringsstofferne på vores kornareal. Grønsagerne kan bedre betale den dyre gødning, men kornarealerne skal vi lige have kigget lidt nærmere på, siger Christian Esbech.

Læs mere fra Esbechgaard i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede fra i morgen læses her på hjemmesiden.

 

Hegne inde - og hegne ude

Uanset om man vil holde heste eller kreaturer inde, eller holde for eksempel kronvildt ude, er løsningen hos Poda Hegn, der også har udviklet specielle låger.

Semler satte fokus på graduering

Semler Agro Odense samlede ikke mindre end 70 mennesker, da der var inviteret til temaaften om mulighederne for graduering i gødskningen på marken.

Danish Agro tilpasser medlemsdemokratiet

Andelsgrovvareselskabet etablerer fra næste år en delegeretforsamling. De fynske medlemmer valgte ved mandagens regionsmøde Søren Dyssemark Knudsen som nyt bestyrelsesmedlem.

Overskud i Centrovice

Rådgivningsvirksomheden havde en omsætning på tæt ved 100 millioner kroner og et overskud efter skat på 500.000 kroner.

Kokkenborg samler salgsdyrene i nyt stort staldanlæg

Lettere logistik og bedre overblik er blandt andet baggrunden for Dorte og Jens Himmelstrups store udvidelse langs Svendborg-motorvejen ved Kirkeby.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Stress fik mælkeproducent ned med nakken

Landmænd er ekstra modtagelige overfor stress, fordi de ofte er for længe om at erkende arbejdspresset. En af dem er fynske Klaus Jørgensen, som fortalte om tabu-sygdommen på årets kvægkongres.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Lange lige løgrækker

Hos Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge satses der i stigende grad på den mere specialiserede produktion. Løg og kartoffelproduktionen fylder dog fortsat mest i markplanen.
Side 1 af 24 (472 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer