bannerPos

Kendt ambassadør i kartoffelvejr

Den nyudnævnte kartoffelambassadør, meteorolog, tv-vejrmand, forfatter m.m. Jesper Theilgaard, fik beviset på ambassadørværdigheden overrakt af Danmarks Kartoffel Råds formand, Johs. Nørregaard Frandsen.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
30-01-2019 07:00
Den kendte »vejrmand«, meteorolog, forfatter m.m., Jesper Theilgaard, blev på Danmarks Kartoffel Råds årsmøde på Egeskov Slot udnævnt til ny kartoffelambassadør.

Der var fuldt hus, da riddersalen på Egeskov Slot sidste onsdag for 21. gang dannede ramme om Danmarks Kartoffel Råds traditionsrige årsmøde.

Et af de faste punkter på årsmødets dagsorden er udnævnelse af en ny kartoffelambassadør, hvis fornemste opgave er, frem til næste årsmøde, at virke for kartoflens fremme. Den lange række af tidligere kartoffelambassadører tæller kendte skuespillere, kokke, musikere, politikere, tv-værter, sportsstjerner m.fl.

Og dette år var ingen undtagelse.
 

Vejrafhængig

- Kartofler er en af de mest CO2-neutrale afgrøder, vi har. Men, sagde kartoffelrådets formand, professor Johs. Nørregaard Frandsen, SDU, i forbindelse med udnævnelsen, kartoflen er som andre afhængig af vejret.

- Derfor er dette års kartoffelambassadør den kendte tv-vejrmand, Jesper Theilgaard, som udover at være dybt engageret i vejr og klima tillige er en aktiv og velskrivende forfatter.

- Ambassadørens diplomatiske myndighed gælder hele året uanset, om året byder på godt eller dårligt kartoffelvejr, understregede formanden, der selv som barn og ung har prøvet »at rave rundt ude i kartoffelmarkerne i dårligt vejr«.
 

Den unikke kartoffel

Jesper Theilgaard takkede for udnævnelsen, som – erkendte han – udover diverse rettigheder tillige medfører en del pligter.

- En af pligterne er at spise kartofler, og det gør jeg med glæde, fastslog den nyudnævnte ambassadør. Blandt andet er jeg ofte på Samsø, hvor der jo er masser af kartofler. Og jeg er meget opmærksom på, om vejret er godt kartoffelvejr.

- Vi lever i et grænseland mellem frost og tø, men vejret har skiftet karakter. Det er det skiftende vejr, vi har bygget vores landbrug på.

Risikoen er, at vejret begynder at stagnere.

- Men kartoflen er en fantastisk afgrøde. Også kulinarisk er den en stor ting, som vi glæder os over at spise. Kartoflen er ganske enkelt unik, understregede kartoffelambassadøren. 

Mere fra kartoffelrådets årsmøde i næste uges LandbrugFyn.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer