bannerPos

Kendt ambassadør i kartoffelvejr

Den nyudnævnte kartoffelambassadør, meteorolog, tv-vejrmand, forfatter m.m. Jesper Theilgaard, fik beviset på ambassadørværdigheden overrakt af Danmarks Kartoffel Råds formand, Johs. Nørregaard Frandsen.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
30-01-2019 07:00
Den kendte »vejrmand«, meteorolog, forfatter m.m., Jesper Theilgaard, blev på Danmarks Kartoffel Råds årsmøde på Egeskov Slot udnævnt til ny kartoffelambassadør.

Der var fuldt hus, da riddersalen på Egeskov Slot sidste onsdag for 21. gang dannede ramme om Danmarks Kartoffel Råds traditionsrige årsmøde.

Et af de faste punkter på årsmødets dagsorden er udnævnelse af en ny kartoffelambassadør, hvis fornemste opgave er, frem til næste årsmøde, at virke for kartoflens fremme. Den lange række af tidligere kartoffelambassadører tæller kendte skuespillere, kokke, musikere, politikere, tv-værter, sportsstjerner m.fl.

Og dette år var ingen undtagelse.
 

Vejrafhængig

- Kartofler er en af de mest CO2-neutrale afgrøder, vi har. Men, sagde kartoffelrådets formand, professor Johs. Nørregaard Frandsen, SDU, i forbindelse med udnævnelsen, kartoflen er som andre afhængig af vejret.

- Derfor er dette års kartoffelambassadør den kendte tv-vejrmand, Jesper Theilgaard, som udover at være dybt engageret i vejr og klima tillige er en aktiv og velskrivende forfatter.

- Ambassadørens diplomatiske myndighed gælder hele året uanset, om året byder på godt eller dårligt kartoffelvejr, understregede formanden, der selv som barn og ung har prøvet »at rave rundt ude i kartoffelmarkerne i dårligt vejr«.
 

Den unikke kartoffel

Jesper Theilgaard takkede for udnævnelsen, som – erkendte han – udover diverse rettigheder tillige medfører en del pligter.

- En af pligterne er at spise kartofler, og det gør jeg med glæde, fastslog den nyudnævnte ambassadør. Blandt andet er jeg ofte på Samsø, hvor der jo er masser af kartofler. Og jeg er meget opmærksom på, om vejret er godt kartoffelvejr.

- Vi lever i et grænseland mellem frost og tø, men vejret har skiftet karakter. Det er det skiftende vejr, vi har bygget vores landbrug på.

Risikoen er, at vejret begynder at stagnere.

- Men kartoflen er en fantastisk afgrøde. Også kulinarisk er den en stor ting, som vi glæder os over at spise. Kartoflen er ganske enkelt unik, understregede kartoffelambassadøren. 

Mere fra kartoffelrådets årsmøde i næste uges LandbrugFyn.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next