bannerPos

Årets løgavler for fjerde gang

Årets løgavler 2018, Henrik Petersen, Hasmark Vestergaard, får overrakt vandrepokal af Peder Krogsgård, HortiAdvice i Odense, som er sekretær i Avlerforeningen af Danske Spiseløg. Foto: Stig F. Nielsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
31-01-2019 07:00
Henrik Petersen, Hasmark Vestergaard, fejrede sit 25-års jubilæum som løgproducent ved igen at vinde titlen som »Årets Løgavler«. Og med næsten rekordudbytte trods sæsonens vanskelige forhold.

I 25 år har Henrik Petersen dyrket løg på sine marker på Hasmark Vestergaard på Nordfyn. I jubilæumssæsonen var det med store udfordringer på de ikke mindre end 80 hektar på grund af tørken sommeren igennem.

- Årets største udfordring har været at have ressourcer nok til at flytte vandingen 24 timer i døgnet, da mandskabet har været brugt godt.

På grund af den store vandingskapacitet på bedriften, blev løgene vandet optimalt, og derfor kunne den nordfynske løgavler fejre sit 25-års jubilæum som løgavler på flotteste vis, da Avlerforeningen af Danske Spiseløg mandag i sidste kårede løgavlerne på foreningens årsmøde i Vejle.

Henrik Petersen vandt med 85,0 ton løg pr. hektar, hvilket er det næsthøjeste udbytte, der er opnået i konkurrencens historie. Det er i øvrigt

Henrik Petersen, der sidder på rekorden, som stammer helt tilbage til 2008.

Axel Månsson i Brande blev nummer to med et udbytte på 75,8 ton løg pr. hektar.

Læs mere om den fynske vinder i næste uges LandbrugFyn.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next