bannerPos

Faring vakte opsigt

Det var et tilløbsstykke, ikke mindst for børnefamilierne, da en af Holmelunds 1.000 søer farede midt under Åbent Landbrug-arrangementet.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
19-09-2019 11:37
På Holmelund i Dømmestrup stimlede børn og voksne sammen, da en af bedriftens 1.000 søer fødte et kuld pattegrise midt under »Åbent Landbrug«.

I alt var der 85.000 besøgende, da Landbrug & Fødevarer på 62 bedrifter landet over afviklede »Åbent Landbrug«-arrangementet den tredje søndag i september.

På Fyn havde byfamilier og de øvrige gæster lejlighed til både at besøge en svineproduktion, to kvæggårde, en frugtplantage og to landbrugsskoler.

Største besøgstal var på Hofmansgave på Nordfyn, hvor 1.800 gæster besøgte kvægstalden og så stiftelsens minivådområde. Hos Gitte og Carsten Hedegaard på Christiansborg i Måre kom 1.700 for at se den store kvægbedrift.

Som noget nyt var der også Åbent Landbrug på landbrugsskoler. På Kold College var besøgstallet 1.664, og på Dalum Landbrugsskoles Korinth-afdeling mødte 750 besøgende op.

For første gang var der også lejlighed til at besøge frugtplantagen og produktionen hos Orskov Foods i Oure. Det benyttede 516 gæster sig af.

Faring tiltrak opmærksomhed

På Holmelund i Dømmestrup havde Dorte og Lars Hansen indkaldt tidligere ansatte og andre hjælpere for at være beredt til et stort rykind. Måske op mod 1.500 gæster, var det forudskikket af Landbrug & Fødevarer.

- Så det var lidt skuffende, at der kun kom omkring 400. Men til gengæld havde vi en rigtig god dag, med masser af positive tilkendegivelser for vores produktion. Og ikke mindst over den omhyggelige måde, vi overvåger faringerne og behandler de nyfødte grise på, fortæller svineproducent Lars Hansen, der for nogle år siden for første gang var vært ved arrangementet – med et tilsvarende besøgstal.

Derfor var det et stort tilløbsstykke for ikke mindst børnefamilierne, da en af de 1.000 søer i bedriften netop farede midt under søndagens arrangement.

- Det er første gang, vi besøger en svinestald. Tidligere i dag var vi på Hofmansgave for at vise vores datter køer og kalve. Hun er meget interesseret i dyr, ikke mindst fordi vi derhjemme har et fritidslandbrug med kødkvæg, fortalte Camilla Hejn Wacher fra Jullerup, mens Josefine på to år sammen med flere andre børn nærstuderede, hvad der foregik i en af stierne i farestalden.

Lars Hansen glædede sig også over de mange positive tilkendegivelser i evalueringsskemaerne, som mange af gæsterne udfyldte efter besøget i staldene. Kun et par enkelte kritikere var der i bunken.

-I det hele taget var vores ansatte og de øvrige rundvisere meget tilfredse og havde en rigtig god dag.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next