bannerPos

Stort rykind i Ringe

Ikke mindre end 1.600 landmænd og entreprenører besøgte åbent hus-arrangementet den 2. februar i Ringe Maskinforretning.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
07-02-2019 09:15
1.600 gæstede åbent hus-lørdagen i Ringe Maskinforretning.

For rigtig mange fynske landmænd og entreprenører er en tur til Ringe den første lørdag i februar nærmest blevet en tradition.

Her afvikler Ringe Maskinforretning hvert år »åbent hus« med præsentation af det omfattende maskinprogram, der i år blandt andet havde Lemken redskaberne og Fliegl-vogne som nyheder. Men også i den store entreprenørafdeling var der nyheder, ligesom brugtafdelingen og den bugnende butik som sædvanligt tiltrak sig stor interesse.

Og så var der som altid de eftertragtede ristede pølser og fadøllet, som glider ned sammen med hyggesnakken med de mange landmandskolleger fra nær og fjern.

- Det var en god og positiv dag med endnu flere besøgende, end der plejer, lød det fra salgskonsulent Søren Bollesen. Han vurderer, at der var omkring 1.600 mennesker i forretningen i løbet af lørdagen.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next