bannerPos

Åbent hus i forsøgsmark

Tirsdag den 25. juni er der mulighed for en aftentur i forsøgsmarken i Nr. Søby. Billedet er fra sidste års arrangement. Foto: Camilla Bønløkke

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
13-06-2019 08:00
Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Det er efterhånden blevet en sommertradition, at Centrovices planteavlskonsulenter inviterer til åbent hus i forsøgsmarken, Røjlevej 4B, Nr. Søby. I år sker det tirsdag den 25. juni klokken 19.00, og igen i samarbejde med Danish Agro.

I forsøgsmarken kan deltagerne blandt andet høre seneste nyt om sortsvalg i vinterhvede og vinterbyg, optimal dyrkning af vinterraps samt efterafgrødetyper og målrettet regulering. Endelig giver Danish Agro også deltagerne en markedsorientering for korn/raps og Fieldsense en præsentation af deres vejrstationer.

Aftenen rundes af med et gratis besøg ved pølsevognen samt øl/vand og kaffe.

Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next