bannerPos

Veteranpløjere samles i Simmerbølle

Langelands Veteranpløjere afholder pløjedag lørdag den 29.september. I år foregår det hos Gustav og Knud Rabølle Knudsen, Ravnerydvej 12 i Simmerbølle.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
20-09-2018 08:00
Langelands Veteranpløjere er klar til pløjedag den 29. september.

Langelands Veteranpløjere kunne sidste år fejre 10-års jubilæum og med endnu en planlagt pløjedag holdes traditionen i hævd, når foreningen lørdag den 29. september klokken 9-15 igen i år står bag det populære arrangement i samarbejde med Dansk Veterantraktorklub.

Årets pløjedag foregår denne gang hos Gustav og Knud Rabølle Knudsen, Ravnerydvej 12 i Simmerbølle. Her vil der som altid både være mulighed for hyggepløjning og konkurrencepløjning.

Under pløjedagen vil der være godkendte dommere til stede, der nøje følger furerne hos de konkurrerende deltagere, og ved dagens afslutning kåres en langelandsmester i pløjning.

Under arrangementet vil der traditionen tro også være udstillinger af forskellig slags. Derudover er der også chance for at gøre et godt køb på stumpemarkedet.

Tilmelding til pløjning og salg af stumpemarked er nødvendig, og skal ske senest den 22. september til Niels Frovin Christensen. Deltagelse i pløjning samt morgenkaffe og middagsmad er gratis for medlemmer af foreningen.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next