bannerPos

Stormøde med fokus på foder til søer og pattegrise

Dagens tema er »Kan man fodre sig til større nyfødte grise, og kan man fodre sig til større fravænnede grise?«, når Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til stormøde i forbindelse med »Fokus 35 Vital-konceptet« onsdag den 17. juni. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
12-06-2020 08:00
Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til Fokus 35 vital-møde den 17. juni i lokalerne på Dalum Landbrugsskole.

Dagens tema er »Kan man fodre sig til større nyfødte grise, og kan man fodre sig til større fravænnede grise?«, når Porcus Svinefagdyrlæger inviterer til stormøde i forbindelse med »Fokus 35 Vital-konceptet«.

Fokus 35 Vital er gruppen for de besætninger, der gerne vil have fuld fokus på effektiviteten. Det er et koncept, hvor der månedligt indsendes månedlige rapporter, så besætningen kan benchmarkes mod resten af fokusgruppen, og hvor der fire gange årligt arrangeres møder med eksperter fra hele Danmark som indledere.

I år finder stormødet sted onsdag den 17. juni klokken 13-16 på Dalum Landbrugsskole, hvor der fra klokken 12.30-13.00 er ankomst med sandwich og vand/øl i aulaen.

På mødet vil eksterne eksperter, svineproducenter og dyrlæger bidrage med indlæg med viden og erfaringer i forhold til dagens tema, der blandt andet omfatter svineproducenters erfaringer med mælkeanlæg. Temaet rundes også af med en paneldebat om fordele og ulemper ved de forskellige typer af mælkeanlæg.

Sidst men ikke mindst vil der på mødet være en gennemgang af årets resultater i Fokus 35 Vital, med kåring af de besætninger, der har rykket sig mest.

Tilmelding til stormødet skal ske med antal deltagere til Porcus-kontoret senest mandag den 15. juni. Mødet er også åbent for besætningsejere og driftsledere, som endnu ikke er med i Fokus 35 Vital-konceptet.

 

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next