bannerPos

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Indtryk fra roedagen fra tidligere. I år bliver det torsdag den 13. juni. Fotos: Jørgen P. Jensen

Redaktionen

24-05-2019 10:08
Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.

For fjerde gang indenfor de seneste år afholdes roedag på Sofiehøj Forsøgscenter ved Maribo. Det bliver i år torsdag den 13. juni, og det omfattede arrangement er et samarbejde mellem Nordic Beet Research, Nordic Sugar og VKST samt en lang række firmaer indenfor roedyrkning.

I år er der fokus på udbytte og bæredygtig dyrkning af sukkerroer, og i marken vises maskiner, sorter, gødskningsstrategier, ukrudtsbekæmpelse og svampebekæmpelse.

Man kan besøge roedagen enten om formiddagen fra klokken 8.30 til13.00 eller om eftermiddagen fra klokken 12.00 til 16.00, hvor samme program gentages. Midt på dagen serveres frokost til alle.

Arrangørerne bag roedagen oplyser, at der i år sættes særligt fokus på forskellige skadevoldere, og man vil kunne se eksempler på roer med skader. Der orienteres om opbygning af nye prognose- og varslingstjenester for roedyrkere.

Der gennemgås både klassisk ukrudtsbekæmpelse, additiver samt roer, der er forædlet til at kunne modstå anvendelse af ALS-inhibitorer, det såkaldte Conviso Smart.

Rækkesprøjtninger og maskiner

Der bliver demo af en kombination af kemisk og mekanisk bekæmpelse samt såkaldte rækkesprøjtninger, hvor et 25 centimeter bånd over rækken behandles efter en anden strategi end båndet mellem rækkerne.

Maskinudstillingen er en del af turen rundt i forsøgsmarken, og der er mulighed for at høre og se seneste nyt indenfor maskiner til roedyrkning.

Indenfor økologisk roedyrkning vises en række måder at bekæmpe ukrudt i form af falsk såbed, blindstrigling, brænding, strigling samt radrensning med fingerrensere og hypning. Dernæst vises også kørende robotter frem i demo.

Forædlere fra Maribo Hilleshög, KWS, Sesvanderhave og Strube præsenterer hver især to af deres bedste sorter på roedagen. NBR vil også gennemgå sortsafprøvningens principper.

Roedagen er gratis og for alle interesserede. Den foregår på Sofiehøj Forsøgscenter, Højbygårdvej 14, 4960 Holeby.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next