bannerPos

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Indtryk fra roedagen fra tidligere. I år bliver det torsdag den 13. juni. Fotos: Jørgen P. Jensen
24-05-2019 10:08

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.

For fjerde gang indenfor de seneste år afholdes roedag på Sofiehøj Forsøgscenter ved Maribo. Det bliver i år torsdag den 13. juni, og det omfattede arrangement er et samarbejde mellem Nordic Beet Research, Nordic Sugar og VKST samt en lang række firmaer indenfor roedyrkning.

I år er der fokus på udbytte og bæredygtig dyrkning af sukkerroer, og i marken vises maskiner, sorter, gødskningsstrategier, ukrudtsbekæmpelse og svampebekæmpelse.

Man kan besøge roedagen enten om formiddagen fra klokken 8.30 til13.00 eller om eftermiddagen fra klokken 12.00 til 16.00, hvor samme program gentages. Midt på dagen serveres frokost til alle.

Arrangørerne bag roedagen oplyser, at der i år sættes særligt fokus på forskellige skadevoldere, og man vil kunne se eksempler på roer med skader. Der orienteres om opbygning af nye prognose- og varslingstjenester for roedyrkere.

Der gennemgås både klassisk ukrudtsbekæmpelse, additiver samt roer, der er forædlet til at kunne modstå anvendelse af ALS-inhibitorer, det såkaldte Conviso Smart.

Rækkesprøjtninger og maskiner

Der bliver demo af en kombination af kemisk og mekanisk bekæmpelse samt såkaldte rækkesprøjtninger, hvor et 25 centimeter bånd over rækken behandles efter en anden strategi end båndet mellem rækkerne.

Maskinudstillingen er en del af turen rundt i forsøgsmarken, og der er mulighed for at høre og se seneste nyt indenfor maskiner til roedyrkning.

Indenfor økologisk roedyrkning vises en række måder at bekæmpe ukrudt i form af falsk såbed, blindstrigling, brænding, strigling samt radrensning med fingerrensere og hypning. Dernæst vises også kørende robotter frem i demo.

Forædlere fra Maribo Hilleshög, KWS, Sesvanderhave og Strube præsenterer hver især to af deres bedste sorter på roedagen. NBR vil også gennemgå sortsafprøvningens principper.

Roedagen er gratis og for alle interesserede. Den foregår på Sofiehøj Forsøgscenter, Højbygårdvej 14, 4960 Holeby.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next