bannerPos

Møde om strategier for råvarehandel

- Både prisudsvingene og de ofte store kornmængder, der bliver handlet, betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel kan være stor, lyder det forud fra et møde i Centrovice netop om strategier for råvarehandel.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
31-10-2018 08:00
Centrovice inviterer til møde om handelsstrategier tirsdag den 13. november i Vissenbjerg.

Det er en kompleks opgave at handle med råvarer, og på mødet får deltagerne indblik i, hvordan en strategi for køb og salg af råvarer kan indbringe en bedre gennemsnitspris over tid.

Økonomikonsulent hos Centrovice Dennis Andreasen forklarer om baggrunden for foreningens møde om handelsstrategier tirsdag den 13. november klokken 17-19.30:

- Både prisudsvingene og de ofte store mængder, der bliver handlet, betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel kan være stor. Derfor er det vigtigt med risikostyring, som man blandt andet kan få med en handelsstrategi med klare retningslinjer for køb og salg af råvarer. En handelsstrategi garanterer ikke, at man altid rammer bund eller top, men over tid får man en pris, der vil ligge betydeligt bedre end den gennemsnitlige pris. Og det giver ro i både økonomien og maven.

Budgetsikkerhed eller indtjening?

På aftenen stiller økonomikonsulent Dennis Andreassen fra Centrovice spørgsmålet, hvor bør fokus ligge – budgetsikkerhed eller indtjening? Banken vil have budgetsikkerhed, men med en handelsstrategi, der viser banken at beslutningerne ikke alene tages på mavefornemmelser, men ud fra en strategi, så kan beslutninger ud fra et indtjeningsperspektiv også komme i spil.

Endeligt får deltagerne indblik i, hvad en handelsstrategi indeholder, hvilke mekanismer den bygger på, og hvad effekten af handelsstrategien er på både korn-, raps- og sojamarkedet. Der vil blandt andet blive præsenteret risikobetragtninger for både planteavlere, kvægbrugere og svineproducenter.

Mødet henvender sig til både ejere og driftsledere, og der er 12 pladser efter først-til-mølleprincippet.

Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig senest den 9. november til Centrovice.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer