bannerPos

Kursus i sikkerhedseftersyn af maskiner

- Generelt har jeg fået meget større viden om, hvad jeg skal huske at tjekke på mine maskiner, og hvad jeg skal skrive ned, så nu føler jeg mig helt klar, når arbejdstilsynet en dag stikker hovedet ind, siger mælkeproducent Torben G. Hansen, Fjelsted, som deltog i det seneste Centrovice-kursus i maskinsikkerhed. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
12-10-2018 08:00
- Jeg fik større viden om, hvad jeg skal huske at tjekke på mine maskiner, siger deltager fra seneste sikkerhedskursus hos Centrovice.

Arbejdsmiljølovgivningen stiller krav om passende eftersyn og vedligeholdelse af egne maskiner, teknik og udstyr, og manglende overholdelse af reglerne kan resultere i forbud og påbud fra Arbejdstilsynet, når de gennemfører tilsynsbesøg. På den baggrund udbyder Centrovice kursus i sikkerhedseftersyn af maskiner i jordbruget onsdag d. 31. oktober kl. 9.00-16.00.

Kurset henvender sig til ejere og medarbejdere i virksomheder inden for gartneri, land- eller skovbrug, som har behov for at gennemføre eftersyn af tekniske hjælpemidler, der anvendes i land- eller skovbrug, på maskinstationer, kirkegårde eller gartnerier. Kurset er desuden relevant for virksomhedens arbejdsmiljørepræsentant.

På kurset, som afvikles af en rådgiver fra DM&E Arbejdsmiljø, lærer deltagerne blandt andet at udføre lovpligtigt sikkerhedseftersyn af tekniske hjælpemidler i henhold til gældende bestemmelser samt at vurdere om tekniske hjælpemidler udsat for specielle forhold har behov for særligt eftersyn og eventuel afprøvning. Endelig vil deltagerne også blive opdateret på arbejdsmiljølovens krav vedrørende arbejdsmiljø og virksomhedens arbejdspladsvurdering.

Centrovice har tidligere afholdt kurset i sikkerhedseftersyn af maskiner i jordbruget. Mælkeproducent Torben G. Hansen fra Fjelsted var blandt deltagerne sidst kurset blev afholdt. Han siger blandt andet:

- Nu ved jeg, hvad jeg skal være opmærksom på, når jeg arbejder med mine maskiner og laver eftersyn af dem – den perfekte form for dovenskab er jo at gøre tingene rigtig første gang, og det er jeg i hvert fald klædt på til nu.

- Konkret fik jeg et fif til at »fikse« brandslukkeren, hvis den ikke virker, hvis uheldet skulle være ude, og så blev jeg også klar over, at faresignalerne på emballage har skiftet udseende. Det var bare nogle af de mange guldkorn, jeg fik med mig den dag.

- Generelt har jeg fået meget større viden om, hvad jeg skal huske at tjekke på mine maskiner, og hvad jeg skal skrive ned, så nu føler jeg mig helt klar, når arbejdstilsynet en dag stikker hovedet ind. Det giver mig en tryghed og en vished om, at tingene er som de skal være – for min egen og for mine medarbejderes skyld, siger mælkeproducent Torben G. Hansen om sin deltagelse på sikkerhedskurset.

Der er mulighed for at søge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud til kurset. Tilmelding senest den 25. oktober på www.centrovice.dk.

 

Ud at opleve kødkvæg i den fynske natur

Ni fynske kødkvægbesætninger indbyder alle interesserede til besøg på Kødkvægets Dag på søndag den 26. maj.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.
Side 1 af 28 (556 artikler)Prev1234567262728Next