bannerPos

Kursister fik ny indstilling til ploven

- Gå bag ploven, og tjek om den har den rette hældning i forhold til vinkelret og traktorens baghjul. Det skal være lige dér midt imellem, fortalte den tidligere verdensmester Jens Iversen deltagerne ved plovkurset i Hønnerup ved Gelsted.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
08-09-2018 08:00
Der var mange tips og instruktioner til pløjearbejdet, da Landbrugsrådgivning Syd afholdt det første kursus med tidligere verdensmester Jens Iversen.

Otte fynske landmænd havde taget deres egen plov med, og sammen med øvrige 11 deltagere ved Landbrugsrådgivning Syds plovkursus i mandags i Hønnerup ved Gelsted sugede de til sig, da tidligere verdensmester Jens Iversen øste ud af sin viden og erfaring med indstilling og brugen af plove.

Efter kursisterne havde brugt formiddagen i maskinhuset på teori og ikke mindst en masse nødvendige justeringer af de medbragte plove, blev alle over middag sendt i pløjemarken med flere tips til fokuspunkter, inden ploven blev sat i jorden.

Følges op

Planteavlskonsulent Nikolaj Ustrup Jørgensen fra Landbrugsrådgivning Syd var godt tilfreds med interesse for dette første plovkursus.

- Det bliver givetvis fulgt op af flere kurser. Det har vist sig både vigtigt og givtig for deltagerne, da der er blevet indstillet og justeret meget på plovene, for at de bedre fungerer i marken. Selv fabriksnye plove kræver justeringer, har vi lært her i dag.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next