bannerPos

Dansk på staldgangen

Den 1. oktober starter Centrovice et kursusforløb for udenlandske medarbejdere i landbruget. Arkivfoto

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
21-09-2018 09:12
Centrovice starter kursus for udenlandske medarbejdere på mandag den 1. oktober.

En stor udfordring i landbruget er kommunikationen mellem bedriftens dansktalende personer og de udenlandske medarbejdere. De udenlandske medarbejderes danske sprogkundskaber er ikke altid tilstrækkelige, så der opstår misforståelser, som kan have økonomiske konsekvenser på bedriften.

Dette er baggrunden for, at Centrovice udbyder et kursus i dansk, med start på mandag den 1. oktober, hvor der er særlig fokus på faglige udtryk, som anvendes i hverdagen på staldgangen.

Om kurset fortæller konsulent i virksomhedsledelse Jens Skov Rasmussen, at kurset skal styrke kommunikationen på bedriften og forståelsen af, hvordan arbejdsopgaverne udføres, så fejl undgås og produktionens resultater sikres.

Konsulenten fortæller videre, at færre misforståelser skaber bedre samarbejde mellem de dansktalende på bedriften og de udenlandske medarbejdere. Og et godt samarbejde motiverer og fastholder de udenlandske medarbejdere, der ofte ønsker at lære bedre dansk for at føle sig som en større del af holdet på bedriften.

Danskkurset forløber over over mandage og henvender sig til udenlandske medarbejdere på kvæg- og svinebedrifter. Undervisningen foregår i små hold og i trygge rammer. Målet er, at kursisterne skal opleve en klart forbedret evne og lyst til at tale dansk i forbindelse med deres ansættelse på et dansk landbrug.

I undervisningen vil kursisterne blandt andet blive præsenteret for en række almindeligt forekommende landbrugsfaglige udtryk og vendinger og derigennem udvikle deres evne til at kommunikere med kolleger og arbejdsgiver.

Tilmelding er nødvendig og skal ske senest på mandag den 24. september på www.centrovice.dk eller telefon 70 15 99 00.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next