bannerPos

25 år blandt bisoner

Niels Henrik Ove kunne til Ditlevsdal Bison Farm’s 25 års jubilæum byde velkommen til 500 koncertgæster, heraf 250 som spiste i stedets store restaurant.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
06-09-2018 12:04
Niels Henrik Ove, der i dag har 430 dyr på Ditlevsdal Bison Farm, fejrede jubilæet med en koncert for 500 gæster.

I år er det 25 år siden, Niels Henrik Ove, lukkede de første fire amerikanske bisonokser på græs på Ditlevsdal ved Morud. Siden er besætningen vokset til 430 dyr, plus de bisoner, som findes på »afdelingen« i Litauen.

- Det har været en lang rejse, som er lykkedes godt, lyder det fra jubilaren, der i sidste uge kunne byde velkommen til ikke mindre end 500 gæster ved koncerten, som markerede jubilæet.

Open air-koncerten var blandt andet med Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen, og Niels Henrik Ove forventer, at det med det succesfulde forløb ikke bliver sidste gang, der stilles en stor scene op ved indhegningen til Europas største bisonfarm.

Ditlevsdal har i dag en stor restaurant og mødefaciliteter. Og som noget nyt er der etableret fire præriehuse med hver plads til otte overnattende gæster – kun få meter fra de græssende bisonokser.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next