bannerPos

Inspiration til strategi og gårdbestyrelse

- Det er det, vi vil klæde deltagerne på til, når vi stiller skarpt på strategi og gårdbestyrelser, udtaler Lone Bendixen, Teamchef Virksomhedsledelse, om baggrunden for, at Centrovice tirsdag den 2. oktober fra kl. 16.00 inviterer til to inspirationsmøder. Arkivfoto: Colourbox

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
14-09-2018 08:00
Centrovice klæder landmændene på til fremtiden ved to møder den 2. oktober.

- Landbrugene bliver større og større, og hele kompleksiteten ved at drive landbrug stiger hele tiden. Det er ikke nok at kunne det gode landmandshåndværk længere, der skal mere til for at sikre, at virksomheden har et solidt og bæredygtigt fundament både nu og i fremtiden.

- Det er det, vi vil klæde deltagerne på til, når vi stiller skarpt på strategi og gårdbestyrelser, udtaler Lone Bendixen, Teamchef Virksomhedsledelse, om baggrunden for, at Centrovice tirsdag den 2. oktober fra kl. 16.00 inviterer til de to inspirationsmøder - »Strategi er ikke vigtigt – eller er det?« og »Gårdbestyrelse – er det noget for mig?«.  

Indlægsholdere på aftenen vil være Niels Hald og Erik Kjærgaard fra konsulenthuset Hald&Lie. De to konsulenter kommer og giver deltagerne mulighed for at få afklaret, om en gårdbestyrelse er noget for dem, hvordan man kan få værdi af en gårdbestyrelse, hvor den kan styrke ledelsesindsatsen samt hvilke faldgruber, der også er forbundet med emnet. Der etableres i efteråret 2018 en bestyrelsesuddannelse for landmænd, der overvejer en gårdbestyrelse samt landmænd, der vil deltage som gårdbestyrelsesmedlemmer.

Aftenen vil også give deltagerne beslutningsgrundlag for, om de evt. skal gå videre med denne uddannelse.

Strategi

På inspirationsmødet »Strategi er ikke vigtigt – eller er det?« kan deltagerne blive klogere på, hvorfor man skal arbejde med strategi, og hvordan man kan arbejde med strategi, så det ikke bliver et dokument der samler støv i skuffen, men derimod et aktiv i hverdagen.

Efter aftenen vil deltagerne have værktøjer til selv at overveje deres strategiske indsatser, og hvordan de selv kan arbejde videre med strategi. De får også ideer til, hvordan man kan gøre det, og hvordan man giver det liv i det daglige arbejde på bedriften.

Hele aftenen vil være en blanding af indlæg, små opgaver og gruppedialoger.  

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding senest den 27. september på tlf. 7015 9900 eller www.centrovice.dk. Det er muligt at tilmelde sig ét eller begge møder.

Mødet om gårdbestyrelse afholdes fra kl. 16.00-18.00, mens mødet om strategi afholdes kl. 18.30-20.30.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next