bannerPos

Informationsmøde om handel

Det er blevet en kompleks opgave at agere på råvaremarkederne. Centrovice holder informationsmøde om handel torsdag den 25. oktober. Arkivfoto

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
11-10-2018 08:00
Bliv klogere på handelsstrategier for køb og salg af råvarer, når Centrovice inviterer til informationsmøde.

- Der er meget på spil, når man handler med råvarer. Både prisudsvingene og mængderne, der bliver handlet, er blevet større med tiden, og det betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel også er blevet større. Derfor er det vigtigt at have fokus på risikostyring, og det gør man blandt andet med en handelsstrategi med klare retningslinjer for køb og salg af råvarer.

- En handelsstrategi garanterer ikke, at man altid vil ramme bund eller top, men over tid får man en pris, der vil ligge betydeligt bedre end den gennemsnitlige pris. Og det giver ro i både økonomien og maven.

Det forklarer økonomikonsulent hos Centrovice Dennis Andreasen, og emnet er også baggrunden for, at Centrovice inviterer til fyraftensmøde om handelsstrategier torsdag den 25. oktober klokken 17.00-19.30 i Vissenbjerg.

Rundt om handelsstrategien

På mødet, som henvender sig til både ejere og driftsledere, stiller økonomikonsulent Dennis Andreassen fra Centrovice spørgsmålet, hvor bør fokus ligge – budgetsikkerhed eller indtjening?

Banken vil have budgetsikkerhed, men med en handelsstrategi, der viser banken, at beslutningerne ikke alene tages på mavefornemmelser, men ud fra en strategi, så kan beslutninger ud fra et indtjeningsperspektiv også komme i spil.

Endelig får deltagerne indblik i, hvad en handelsstrategi indeholder, hvilke mekanismer den bygger på, og hvad effekten af handelsstrategien er på både korn-, raps- og sojamarkedet. Der vil blandt andet blive præsenteret risikobetragtninger for både planteavlere, kvægbrugere og svineproducenter.

Der er 12 pladser efter først-til-mølleprincippet. Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig senest den 23. oktober til Centrovice. Læs mere om aftenens program og tilmelding via Centrovices hjemmeside.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next