bannerPos

Høst som i gamle dage

Der bliver både høstet med le, selvbinder og de første mejetærskere på Den Fynske Landsby på lørdag den 8. august. Billedet er fra den populære høstdag for to år siden. Foto: Anders Kurt Simonsen
05-08-2020 08:00

På lørdag afvikles den traditionsrige høstdag i Den Fynske Landsby.

ARRANGEMENT På lørdag den 8. august bliver der i Den Fynske Landsby i Odense lejlighed til at følge, hvordan høstarbejdet foregik i de gode gamle dage. Museets egne frivillige og ansatte vil i klædedragter fra 1880’erne sørge for, at der bliver høstet med le og selvbinder, og kornet køres i lade ved det populære arrangement, som er åbent for publikum fra klokken 10.

Men der bliver også tærsket med tærskeværk og høstet med eksemplarer af de første mejetærskermodeller samt presset halm. Det står medlemmer af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn for – iført arbejdstøj fra 1950’erne.

Læs mere om arrangementet på Den Fynske Landsbys hjemmeside.

eh

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next