bannerPos

Gensyn med Genforeningen

Hundredåret for Genforeningen i 1920, da Sønderjylland - mellem Kongeåen i nord og den nuværende landegrænse i syd – efter 56 år under tysk herredømme »kom hjem« til Danmark, bliver markeret og fejret på utallige måder. En af disse er en heldagsudflugt »Bustur langs Kongeåen«, som Fyns Familielandbrugs Familieudvalg afholder tirsdag den 18. august. Udflugten er arrangeret af familieudvalgets aktivitetsudvalg i samarbejde Fyns Familielandbrugs Seniorklub. - Der er busafgang klokken 8.00 fra OK

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
01-07-2020 08:00
En perlerad af historiske steder i Sønderjylland, som spillede centrale roller i og omkring Genforeningen for 100 år siden, er mål for fynsk »Bustur langs Kongeåen« den 18. august.

Hundredåret for Genforeningen i 1920, da Sønderjylland - mellem Kongeåen i nord og den nuværende landegrænse i syd – efter 56 år under tysk herredømme »kom hjem« til Danmark, bliver markeret og fejret på utallige måder.

En af disse er en heldagsudflugt »Bustur langs Kongeåen«, som Fyns Familielandbrugs Familieudvalg afholder tirsdag den 18. august. Udflugten er arrangeret af familieudvalgets aktivitetsudvalg i samarbejde Fyns Familielandbrugs Seniorklub.

- Der er busafgang klokken 8.00 fra OK-tanken i Ringe og 8.30 ved motorvejstilslutning 54 Vissenbjerg, fortæller Elin Andersen, der er sekretær i familieudvalget og primus motor i den praktiske planlægning af udflugten. 

Alsidigt program

Dagens program ser i korte træk således ud:  

Efter passage af Lillebæltsbroen – og morgenkaffe og rundstykker ved bussen – er der kl. 10.00 besøg på Kongeåmuseet i Vamdrup.

11.15 køres fra Vamdrup mod Københoved til »Frihedsbroen« over Kongeåen og til huset »Frihed«. Her mødes deltagerne med gårdejer Jørgen Kloppenborg-Skrumsager, Bejstrupgård, hvis tipoldefar i 1870 byggede »Frihed« for at kunne tage over Kongeåen til Danmark.

Efter middag på Hotel Skibelund Krat vil Jørgen Kloppenborg holde foredrag i skulpturparken i Skibelund Krat.

15.00 besøges frimenighedskirken i Rødding, hvor der bliver kaffe og en kort fortælling ved frimenighedspræst Mette Gejl.

16.00 sættes kursen mod øst via Jels, Farris og Bramdrup til Frederikshøj (hvor Christian X red over grænsen), og videre til Taps, Kolding, Lillebæltsbroen og til Fyn, hvor der serveres smørrebrød i Fjelsted Forsamlingshus. Derefter køres tilbage til påstigningsstederne.

Pris for hele dagen inklusive transport, mad og guidede rundvisninger er 650 kroner pr. deltager. Tilmelding er senest 2. august.

 

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next