bannerPos

Skovdyrkere på bæredygtig kurs

Godt 50 medlemmer deltog i Skovdyrkerforeningen Øernes generalforsamling tirsdag den 23. oktober på Centrovice i Vissenbjerg.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
25-10-2018 10:36
Efter et »start-år« med stort underskud har Skovdyrkerforeningen Øerne i løbet af det andet regnskabsår efter fusionen fået udviklingen vendt. På den netop afholdte generalforsamling kunne ledelsen således fremvise et fornuftigt overskud på 1,37 millioner.

Foreningens økonomi og almindelige tilstand i øvrigt var centrale emner, da Skovdyrkerforeningen Øerne forleden på foreningens adresse hos Centrovice i Vissenbjerg holdt sin anden ordinære generalforsamling med efterfølgende regionalt medlemsmøde.

På foreningens første generalforsamling efter fusionen mellem Fyn og Øerne i 2017, udviste regnskabet underskud på knap 5,5 millioner kroner og en egenkapital på godt fire millioner.

Efter gennemførelse af en kraftig omstrukturering og tilpasning, blandt andet med en reduktion af det gennemsnitlige antal af medarbejdere fra 30 til 25, kunne ledelsen sidste uge præsentere en opgørelse for regnskabsåret 2017/18, der udviste et overskud på 1.372.447 kroner og en egenkapital på 5.426.253 kroner.

Ifølge formanden, godsejer Rudolf Iuel, Lundsgaard, Kerteminde, ligger både toplinie og bundlinie betydeligt over det budgetterede.

- Det er en enestående turnaround, som bestyrelsen er både imponeret over og særdeles tilfreds med, understregede formanden. Nok havde vi i beretningen sidste år - for foreningens første år efter fusionen - gode forhåbninger for fremtiden. Men vi havde ikke troet, at fremgangen ville være så markant.

Læs mere fra generalforsamlingen i tirsdags i Skovdyrkerforeningen Fyn i næste uges LandbrugFyn.

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer