bannerPos

Kom og se, duft og smag i Madbazaren

Omkring 40 fødevarerproducenter vil få tænderne til at løbe i vand i Madbazaren. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
16-06-2019 07:22
Omdrejningspunktet i årets Madbazar, hvor 40 producenter præsenterer deres fødevarer, bliver kartoflen.

Igen i år bryder Madbazaren rammerne, når hele 40 producenter kommer og fremviser deres produkter. Det har krævet en udvidelse, så det populære fødevarerområde i år fylder hele 1.600 kvadratmeter.

I år har Madbazaren kartoffel-tema og man vil kunne smage både vildmosekartofler fra Stormgaard Vildmosekartofler og kartofler fra Jens Christensen, som er kartoffelavler i Tårs. Der er smagsprøver af kartoffelsuppe og kartoffelsnacks og man kan få indblik i hvilke sorter, der egner sig bedst til forskellige retter.

Man kan også møde kartoffelmelsfabrikken AKV Langholt, som kommer og fortæller om deres stivelsesprogram samt virksomhedens arbejde og det nyeste indenfor kartoffelavl.

 

Kartoflens historie

Kartoffelnørd og kok Søren Olsen, som vandt guld ved VM i Luxemburg med Cateringslandsholdet i 2018, kommer lørdag middag og tryller spændende smagsprøver frem. Han bor i Nordjylland og har startet nyt firma »NorSoe Food - smag, passion og nærhed«, hvor han arbejder med madudvikling og nytænker og udforsker gastronomien, hvad enten det er på smag eller måden at sælge det på.

Poulstrup Friskoles 7. klasse kommer og deler kartoffelpizza ud. De har deltaget i årets Madkamp konkurrence, også med kartoffeltema, og vil komme og dele ud af deres erfaringer.

Kartoflens historie bliver fortalt af Vendsyssel Historiske Museum, som udstiller en lægger, optager og en rensemaskine, der blev brugt i gamle dage.

Der vil også være en udstilling om alle de køkkenredskaber, der bruges til kartofler og en mindre udstilling af to gamle kartoffelsorter.

 

Meget an

En af de nye udstillere, som i år gæster Madbazaren for første gang, er Bøgelund Gårdbutik fra Sæby, som kommer og fortæller om deres lammekød.

Herudover vil der være et væld af andre oplevelser så alle sanser bliver vakt.

Der vil være saftevand, mjød, øl, vin og rom samt lokalproduceret kød og røgvarer. Der vil også være frugt, grøntsager og rodfrugter og er man mere i det syndige hjørne, kan man glæde sig over slik og is i lange baner.

Helt som det »plejer« vil man kunne holde sin spisepause i Madbazarens cafe, hvor flere producenter sælger små retter fra deres stande. Der kan selvfølgelig også købes lokale drikkevarer.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next