bannerPos

Herpesvirus blandt fynske heste

Ledelsen bag Det fynske Dyrskue følger naturligvis også udviklingen med den alvorlige herpes-virus og håber på, at det når at klinge af inden længe. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
08-05-2018 07:00
- Lige nu forholder vi os rolige og afventer situationen, indtil vi kommer nærmere dyrskuet, siger dyrskuechef Gitte Bech om situationen med herpesvirus i enkelte fynske hestehold.
For cirka en måneds tid siden lød de første meldinger om mistanke om herpesvirus blandt fynske heste. Mistanken blev få dage senere bekræftet, og Højgård Hestehospital har løbende informeret via Facebook.
Om godt en måned er over 300 heste tilmeldt Det Fynske Dyrskue. Derfor følger dyrskueledelsen naturligvis også udviklingen med den alvorlige virus, der ifølge meldinger fra Højgård Hestehospital i skrivende stund har kostet tre heste livet og forårsaget sygdom med neurologiske tegn og feber hos rigtigt mange heste til følge.
- Fra dyrskuets side er vi fuldt klar over den risiko, man som hesteejer står overfor, og vi holder nøje øje med udviklingen i sygdomsforløbet, lyder det fra dyrskuechef Gitte Bech, der løbende er i tæt kontakt med de veterinære myndigheder og dyrlæger.
Hun fortæller, at hun også har fået opkald fra andre dyrskuer i landet, der står overfor at afvikle dyrskue før Det Fynske Dyrskue.
- Lige nu forholder vi os rolige og afventer situationen, indtil vi kommer nærmere dyrskuet. Jeg håber jo stadig på, at det når at klinge af inden første juni, understreger dyrskuechefen, der lidt efterlyser en officiel udmelding fra øverste myndighed, Fødevarestyrelsen.
- Vi stiller helt klart ikke hestenes liv på spil, men forholder os lige nu til de anbefalinger som Højgård Hestehospital kommer med, understreger Gitte Bech.
 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next