bannerPos

Få dyrskuestande tilbage

Igen i år vil der være store landbrugsmaskiner på dyrskuepladsen i Odense.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
09-05-2018 07:00
Maskinudstillingen og fødevareområdet på årets dyrskue i Odense er ved at være booket helt op.

Når der om en måneds tid blændes op for Det Fynske Dyrskue, vil maskin- og erhvervsudstillingsområdet igen i år være besat til sidste kvadratmeter.
Det håber og tror Diana Boysen Poulsen sikkert vil være en realitet. Som ansvarlig for tilmeldingen glæder Centrovice-konsulenten sig over, at der aktuelt kun er få stande tilbage på nuværende tidspunkt af de i alt 200 standpladser.
Således bakker alle de fynske maskinhandler sædvanen tro op om udstillingen, og det forventes, at sidste års dispensation for transport af store landbrugsmaskiner til og fra dyrskuepladsen vil blive forlænget og gjort permanent, således publikum igen i år vil kunne opleve mejetærskere og andre store maskiner.
Diana Boysen Poulsen oplyser, at også de øvrige sædvanlige udstillere er med, blandt andet firmaer med energiløsninger, rådgivning mm. Samtidig er der blandt andet flere biludstillere tilmeldt skuet, som foregår den 15. til 17. juni.
Også det udvidede fødevareområdet tegner til at blive fyldt op i år. Men ligesom erhvervsudstillingen er der endnu få ledige pladser.
En oversigt over de tilmeldte udstillere kan ses på dyrskuets hjemmeside, hvor man også kan få oplyst nærmere om tilmelding til udstillingen.
 

 

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.
Side 1 af 45 (890 artikler)Prev1234567434445Next