bannerPos

Få dyrskuestande tilbage

Igen i år vil der være store landbrugsmaskiner på dyrskuepladsen i Odense.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
09-05-2018 07:00
Maskinudstillingen og fødevareområdet på årets dyrskue i Odense er ved at være booket helt op.

Når der om en måneds tid blændes op for Det Fynske Dyrskue, vil maskin- og erhvervsudstillingsområdet igen i år være besat til sidste kvadratmeter.
Det håber og tror Diana Boysen Poulsen sikkert vil være en realitet. Som ansvarlig for tilmeldingen glæder Centrovice-konsulenten sig over, at der aktuelt kun er få stande tilbage på nuværende tidspunkt af de i alt 200 standpladser.
Således bakker alle de fynske maskinhandler sædvanen tro op om udstillingen, og det forventes, at sidste års dispensation for transport af store landbrugsmaskiner til og fra dyrskuepladsen vil blive forlænget og gjort permanent, således publikum igen i år vil kunne opleve mejetærskere og andre store maskiner.
Diana Boysen Poulsen oplyser, at også de øvrige sædvanlige udstillere er med, blandt andet firmaer med energiløsninger, rådgivning mm. Samtidig er der blandt andet flere biludstillere tilmeldt skuet, som foregår den 15. til 17. juni.
Også det udvidede fødevareområdet tegner til at blive fyldt op i år. Men ligesom erhvervsudstillingen er der endnu få ledige pladser.
En oversigt over de tilmeldte udstillere kan ses på dyrskuets hjemmeside, hvor man også kan få oplyst nærmere om tilmelding til udstillingen.
 

 

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next