bannerPos

Dyrskuet får sin egen chef

- Vi har et fantastisk setup, en unik dyrskueplads og en markant opbakning i befolkningen. Det skal og kan vi udnytte, påpeger formanden for Fynsk Landbrugs Eventforening, Torben L. Povlsen, i forbindelse med, at der nu ansættes en dyrskuechef.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-09-2018 08:00
Fynsk Landbrugs Eventforening opgraderer organisationen for at skærpe Det Fynske Dyrskue til fremtiden, efter årets færre besøgende og udstillere.

Siden 2008 har Det Fynske Dyrskue organisatorisk være placeret i Fynsk Landbrugs Eventforening. Selve driften og den praktiske afvikling har i perioden været udført på timebasis af ansatte i de to moderforeninger, Centrovice og Patriotisk Selskab.

Nu får dyrskuet sin egen leder, idet Fynsk Landbrugs Eventforening er i færd med ansættelse af en dyrskuechef på fuldtid.

- Det gør vi for at sikre Det Fynske Dyrskue i den gode gænge, som dyrskuerne over hele landet er inde i. Flere og flere vil opleve landbruget, og se hvor fødevarerne kommer fra. Og i det hele taget er det en trend at gå mere på messer og udstillinger, påpeger dyrskueforeningens formand, Torben L. Povlsen, der samtidig indrømmer, at årets nedgang i både besøgende og antal udstillere på dyrskuepladsen midt i Odense også har spillet ind i forhold til de organisatoriske ændringer.

- Det er et signal om, at dyrskuet på Fyn skal overleve og har en fremtid. Samtidig mener vi, at det nemmere at føre tingene ud i livet med en egen fuldtidsansat dyrskueleder, nævner Torben L. Povlsen, der som bekendt også er formand for Centrovice.

Dyrskuet gav underskud i år – læs mere om Det Fynske Dyrskue i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede fra i morgen her på hjemmesiden.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next