bannerPos

Dyrskuet får sin egen chef

- Vi har et fantastisk setup, en unik dyrskueplads og en markant opbakning i befolkningen. Det skal og kan vi udnytte, påpeger formanden for Fynsk Landbrugs Eventforening, Torben L. Povlsen, i forbindelse med, at der nu ansættes en dyrskuechef.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
14-09-2018 08:00
Fynsk Landbrugs Eventforening opgraderer organisationen for at skærpe Det Fynske Dyrskue til fremtiden, efter årets færre besøgende og udstillere.

Siden 2008 har Det Fynske Dyrskue organisatorisk være placeret i Fynsk Landbrugs Eventforening. Selve driften og den praktiske afvikling har i perioden været udført på timebasis af ansatte i de to moderforeninger, Centrovice og Patriotisk Selskab.

Nu får dyrskuet sin egen leder, idet Fynsk Landbrugs Eventforening er i færd med ansættelse af en dyrskuechef på fuldtid.

- Det gør vi for at sikre Det Fynske Dyrskue i den gode gænge, som dyrskuerne over hele landet er inde i. Flere og flere vil opleve landbruget, og se hvor fødevarerne kommer fra. Og i det hele taget er det en trend at gå mere på messer og udstillinger, påpeger dyrskueforeningens formand, Torben L. Povlsen, der samtidig indrømmer, at årets nedgang i både besøgende og antal udstillere på dyrskuepladsen midt i Odense også har spillet ind i forhold til de organisatoriske ændringer.

- Det er et signal om, at dyrskuet på Fyn skal overleve og har en fremtid. Samtidig mener vi, at det nemmere at føre tingene ud i livet med en egen fuldtidsansat dyrskueleder, nævner Torben L. Povlsen, der som bekendt også er formand for Centrovice.

Dyrskuet gav underskud i år – læs mere om Det Fynske Dyrskue i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede fra i morgen her på hjemmesiden.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next