bannerPos

Dyrskuet får sin egen chef

- Vi har et fantastisk setup, en unik dyrskueplads og en markant opbakning i befolkningen. Det skal og kan vi udnytte, påpeger formanden for Fynsk Landbrugs Eventforening, Torben L. Povlsen, i forbindelse med, at der nu ansættes en dyrskuechef.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-09-2018 08:00
Fynsk Landbrugs Eventforening opgraderer organisationen for at skærpe Det Fynske Dyrskue til fremtiden, efter årets færre besøgende og udstillere.

Siden 2008 har Det Fynske Dyrskue organisatorisk være placeret i Fynsk Landbrugs Eventforening. Selve driften og den praktiske afvikling har i perioden været udført på timebasis af ansatte i de to moderforeninger, Centrovice og Patriotisk Selskab.

Nu får dyrskuet sin egen leder, idet Fynsk Landbrugs Eventforening er i færd med ansættelse af en dyrskuechef på fuldtid.

- Det gør vi for at sikre Det Fynske Dyrskue i den gode gænge, som dyrskuerne over hele landet er inde i. Flere og flere vil opleve landbruget, og se hvor fødevarerne kommer fra. Og i det hele taget er det en trend at gå mere på messer og udstillinger, påpeger dyrskueforeningens formand, Torben L. Povlsen, der samtidig indrømmer, at årets nedgang i både besøgende og antal udstillere på dyrskuepladsen midt i Odense også har spillet ind i forhold til de organisatoriske ændringer.

- Det er et signal om, at dyrskuet på Fyn skal overleve og har en fremtid. Samtidig mener vi, at det nemmere at føre tingene ud i livet med en egen fuldtidsansat dyrskueleder, nævner Torben L. Povlsen, der som bekendt også er formand for Centrovice.

Dyrskuet gav underskud i år – læs mere om Det Fynske Dyrskue i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede fra i morgen her på hjemmesiden.

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next